#Madrid –

Cu o întâlnire cu Rosario Villajos, autoarea cărții Educație fizică

Serviciul Urgențe și Urgențe în Sănătate din Comunitatea Madrid, SUMMA 112, a primit o nouă vizită a unui scriitor în cadrul întâlnirilor literare ale Clubului de Lectură care reunește profesioniști din domeniul sănătății și din afara sănătății în jurul cărților. Cu această ocazie, a fost scriitoarea cordobeană Rosario Villajos, câștigătoarea din acest an a Premiului Seix Barral Brief Library cu romanul Educație fizică. Odată cu lectura acestei lucrări și analiza cu autorul ei, membrii Clubului au început sezonul al treilea.

Conducerea SUMMA 112 i-a arătat lui Villajos cum este o ambulanță Advanced Life Support, o UTI mobilă, ce echipament are și ce profesioniști își îndeplinesc funcțiile în această unitate (are același echipament electromedical ca un post de UTI de spital, dar pe patru roți). , iar acolo lucrează un medic, asistent medical și doi tehnicieni de urgență sanitară), care au explicat cum funcționează operațiunea zilnică pentru a interveni în situațiile de urgență din regiune. Ulterior, în întâlnirea ulterioară, s-a evidențiat calitatea narațiunii lui Villajos și caracterul de denunț prezent pe tot parcursul romanului. Autoarea însăși a recunoscut că în text retrăiește experiențele proprii și ale altora, cu dorința de a-și scoate „ceva de pe piept, scriind, strigând că s-a întâmplat ceva”.

„Nu doar că mi-am dorit să-l scriu pentru mine, ci, mai ales, cu scopul de a continua să fie citit și scos din biblioteci peste mulți ani”, a spus Villajos, care a anunțat că va începe o rundă. de vizite la institute și centre de învățământ cu scopul de a căuta tinere cititoare. Vilaljos, născut în 1978, insistă că, deși cei care se vor identifica cu Catalina, protagonista romanului, au peste 40 de ani, este esențial ca noile generații să-l citească, deoarece acestea sunt probleme care îi afectează și pe ei. În același timp, a fost subliniată importanța reunirii cititorului masculin.

În acest al treilea an, organizatorii acestei inițiative de umanizare, asistenta Ana María Ruiz, și bibliotecara Pilar Uguina, aspiră să poată extinde numărul participanților care se alătură angajamentului de a citi o carte pe lună, propusă de ei, și de a participa la evenimentul de împărtășire și dezbatere, uneori cu prezența autorului. Pentru a face parte din club, trebuie să aparțineți Sermas, Serviciul de Sănătate din Madrid, deși profesioniștii SUMMA 112 vor avea prioritate și să trimiteți un e-mail de solicitare pe e-mailclublecturavirtual.summa@salud.madrid.org.

Sursa: Comunitatea Madrid – Începe cel de-al treilea sezon al Clubului de lectură SUMMA 112