Ministerul Sănătății urmează să transmită Colegiului Oficial al Medicilor din Madrid concluziile rapoartelor Serviciilor Juridice ale Comunității Madrid în care este motivat că posturile de medic vacante deja publicate în Monitorul Oficial Regional (BOCM) nu pot fi anulate, deoarece asta ar însemna încălcarea legislației naționale în vigoare în această materie.

.

Ca răspuns la un grup de medici interimari și eventualele care au declanșat grevă pe perioadă nedeterminată începând de luni viitoare, pe baza unei interpretări incorecte a Legii 23/2019, de la 28 din decembrie, a măsurilor urgente de reducere a angajării temporare în angajarea publică, l Ministerul Sănătății subliniază infezabilitatea legală a eliminării posturilor vacante din Ofertele Publice de Angajare (OEP), întrucât, conform reglementărilor de stat, acestea trebuie să meargă înainte.

Totuși, Ministerul Sănătății De asemenea, Sănătatea va explica Colegiului Medicilor că toate acele posturi care îndeplinesc cerințele de temporalitate stabilite vor fi incluse în procesul extraordinar de stabilizare determinat de Legea menționată anterior, după tipul de concurs.

. Serviciul de Sănătate din Madrid are 44 procese selective în desfășurare pentru concursul de opoziție , a acoperi 17.142 locuri în mai mult de 69 categorii statutare, ca urmare a publicării SPO-urilor anilor 2017 , 872, 2019, 2020 și 2019 și ale căror apeluri, care se află în diferite faze de execuție, se vor grăbi cât mai mult după impactul pandemiei.

În ceea ce privește medicii, în acest moment sunt apeluri

specialități medicale care vor duce la dobândirea statutului de personal statutar permanent de 4.142 profesionisti. În Serviciul de Sănătate din Madrid există 17. 142 facultativ statutar, din care 9.796 sunt personal permanent, adică un 55,44%; 5.872 sunt personal interimar (17,23%) și mai mult de 1.872 personal temporar (,75%).

Cu strategiile propuse de Direcția Generală Resurse Resurse Umane și rezolvarea proceselor de selecție, personalul permanent va reprezenta acum mai mult de 82% , în timp ce interimatul va scădea considerabil, devenind în jurul unui 17%, iar eventualul se va menține la aproximativ 7%, care va rămâne structural.