Numărul românilor din regiunea Madridului a crescut în ultimul an şi jumătate cu 13 mii, potrivit raportului prezentat recent de ministrul regional al Muncii, Drepturilor Femeii şi Imigraţiei, Paloma Adrados.

Astfel, comunitatea românilor se menţine pe primul loc între străinii care trăiesc în Comunidad de Madrid, cu peste 218 mii de persoane, reprezentând aproximativ 20 la sută din populaţia imigrantă. Din raportul dat publicităţii mai reiese că în ultimele şase luni, în regiunea Madridului s-au înregistrat peste 3 mii de români şi că cei mai mulţi dintre ei trăiesc în oraşele din estul şi sud-estul regiunii.

Paloma Adrados a precizat că raportul a fost realizat în funcţie de datele culese din 179 de localităţi care compun regiunea şi că profilul străinului din comunitatea Madridului este tânăr, cu o medie de 31,6 ani, activ, din America Latina şi Europa.

Din raport mai reiese că numărul străinilor din regiune înregistrează, pentru prima dată în 10 ani, o uşoară scădere, de 0,24 procente.