Doi romani au murit si alti sapte au fost raniti grav in urma unui accident rutier produs in aceasta dimineata, in apropierea localitatii San Clemente din regiunea spaniola Cuenca.

Cei 9 romani se aflau intr-un monovolumen Mercedes Vito de 8 locuri si se deplasau la munca, in agricultura. La iesirea din localitatea San Clemente si la intrarea pe soseaua N-301 se pare ca soferul nu s-a asigurat si masina a fost lovita dintr-o parte de un camion frigorific marca Volvo, care circula regulamentar.

Tragedia s-a produs in jurul orei 6:15 la kilometrul 184 pe N-301. Soferul camionului a scapat nevatamat, iar doi romani, barbati, au decedat la fata locului. Trei romani au fost dusi in stare grava la spitalul din Villarobledo, iar ceilalti patru au ajuns in stare foarte grava la spitalul din Albacete. Toti romanii erau inruditi si locuiau de mai multa vreme in San Clemente. 

Garda Civila spaniola incearca sa afle cauzele accidentului, iar consulul Romaniei din Castilla La Mancha. Liviu Popa, s-a deplasat la fata locului si a luat legatura cu autoritatile spaniole.