#Madrid –

Consiliul Guvernatorilor Comunității Madrid a autorizat miercuri o investiție de 2,7 milioane de euro din contractul de management care vizează deschiderea celui de-al doilea Centru de criză deschis 24 de ore pentru femeile victime ale violenței sexuale. Această resursă publică se adresează adulților care au suferit agresiuni, abuz, hărțuire sau orice tip de violență sexuală la un moment dat în viața lor, indiferent dacă au depus o plângere.

Sprijinul se extinde și asupra copiilor care sunt minori și rudelor care depind de victimă, pe lângă așa-numitele persoane de sprijin, celor cu o altă relație decât membrul familiei care le poate favoriza recuperarea.

Acest al doilea Centru de Criză 24 de ore din 24 va avea un spațiu dedicat unui serviciu de intervenție cu utilizatori, precum și opt locuri rezidențiale pe lângă altele precum îngrijire psihologică, juridică și socială. Acolo vor lucra un coordonator, șase psihologi, cinci avocați, cinci asistenți sociali și șase educatori sociali.

Primul Centru de Criză de 24 de ore al guvernului regional a fost deschis în ianuarie anul trecut. În plus, Ministerul Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale dispune din 2009 de Centrul de îngrijire cuprinzătoare pentru femeile victime ale violenței sexuale (CIMASCAM), cu care Comunitatea Madrid a fost un pionier în acest tip de asistență.

De la punerea în aplicare în 2005 a Legii cuprinzătoare împotriva violenței de gen a Comunității Madrid, a fost dezvoltată o rețea extinsă de dispozitive precum centre de urgență, adăposturi, apartamente protejate, case rezidențiale pentru victimele traficului în scopul exploatării sexuale, pentru tineri, și pentru deținuți și foști deținuți, care însumează un total de 143 de locuri rezidențiale pentru femei, copiii și persoanele aflate în întreținerea acestora.

În modalitatea centru nerezidențial, regiunea are programe precum UITE, a căror misiune este recuperarea psihologică și socială; centre de zi cu programe specifice pe diferite profiluri, serviciul de îndrumare juridică, unitatea de adolescenți, terapie asistată de câini, unitatea mobilă antitrafic și 55 de puncte de deservire municipale.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 2,7 milioane pentru a deschide cel de-al doilea centru de criză deschis 24 de ore pentru femeile victime ale violenței sexuale