#Madrid –

Comunitatea Madrid a desfășurat deja un total de 55 de muncitori și 42 de vehicule cu mașini grele în municipalitățile cele mai afectate de DANA, pentru a efectua cele mai urgente lucrări de curățare, îndepărtare a resturilor, curățare sau demolare. Aceste cifre vor crește în zilele următoare până la 100 de muncitori și 50 de utilaje pentru a contribui la refacerea și reactivarea serviciilor publice esențiale în populațiile afectate.

Ministrul Președinției, Justiției și Administrației Locale, Miguel Ángel García Martín, a vizitat astăzi Villamanta și Aldea del Fresno pentru a supraveghea toate aceste acțiuni și a verifica funcționarea dispozitivului. De acolo, a vrut să arate „sprijinul și apropierea întregului guvern regional și a președintelui, Isabel Díaz Ayuso, față de vecini, în aceste vremuri dificile”.

„Aceste două orașe au suferit o lovitură foarte grea și, acum, obligația noastră este să ajutăm viețile tuturor locuitorilor lor să revină la normal cât mai curând posibil. Din acest motiv, am demarat lucrările de curățare a drumurilor publice și a clădirilor din zonele cele mai avariate și am activat acest dispozitiv pentru a accelera reabilitarea acestor municipii”, a adăugat consilierul.

Operațiunea este formată din echipe de lucru și vehicule cu mașini grele precum camioane de marfă și cu braț, rezervoare de apă, motogredere și role, precum și miniexcavatoare pentru locuri greu accesibile. Aceste sarcini de urgență sunt efectuate în Aldea del Fresno, Villamanta, El Álamo, Navalagamella și Villa del Prado.

012 activat să asiste vecinii afectați

De asemenea, Comunitatea Madrid a activat numărul de telefon 012 pentru a ajuta rezidenții afectați de DANA, cu un mesaj specific pentru a-i direcționa către îngrijire. Numarul WhatsApp, 684 440 012, chat 012, e-mail, alciudadano@012.madrid.orgși portalul 012 pentru întrebări personalizate (https://012.comunidad.madrid).

Profesionistii acestui serviciu de specialitate va vor oferi informatii detaliate despre situatia in care se afla locatia dumneavoastra si va vor rezolva orice intrebari pe care le puteti avea despre, de exemplu, pasii care trebuie urmati pentru activarea asigurarii. Astfel, dacă s-au suferit pagube prin inundații în locuință și aveți o poliță, trebuie să solicitați despăgubiri de la Consorțiul de Compensare a Asigurărilor, care, printre alte funcții, acoperă legal riscuri extraordinare.

Prin urmare, persoanelor afectate li se recomandă să documenteze cât mai bine pierderile suferite prin inventarierea a tot ceea ce a deteriorat sau pentru care se solicită despăgubiri, să încaseze facturi sau dovada achiziției bunurilor fizice și să facă fotografii și filmări ale articolelor afectate. , clădiri și vehicule.

În cele din urmă, un birou mobil de servicii pentru cetățeni a fost mutat la Villamanta și a asigurat serviciul pe tot parcursul dimineții.

Zece milioane în ajutor de urgență

În ședința Consiliului de Guvern de miercurea trecută, Executivul regional a aprobat alocarea a 10 milioane de euro pentru ca populațiile afectate de DANA să poată întreprinde cele mai urgente acțiuni.

Acesta este un articol, în sarcina Fondului de Rezervă supramunicipal al Programului Regional de Investiții (PIR), care permite atenuarea situațiilor de urgență. În prezent, este compania publică Planifica Madrid, de pe lângă Ministerul Președinției, Justiției și Administrației Locale, cea care realizează primele acțiuni urgente în zonele cele mai puternic afectate de furtună.

De asemenea, s-a convenit și miercurea trecută să se solicite Guvernului Națiunii să declare Comunitatea Madrid ca „zonă grav afectată de urgența protecției civile”, astfel încât ajutorul care le poate corespunde să ajungă cu cea mai mare urgență la acestea. municipii..

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid transferă 100 de muncitori și desfășoară 50 de vehicule cu mașini grele în municipalitățile cele mai afectate de DANA