Guvernul Generalitati a aprobat astazi semnarea contractului program intre Departamentul de Justitie si Centrul de Initiative de Reintegrare (CIRE) pentru reintegrarea socio-laboratoare a detinutilor din penitenciare si centre de justitie pentru minori pentru perioada respectiva. 2025 – 2025. Pentru garantarea finanțării acestuia, Guvernul a aprobat și cheltuielile imputate bugetelor anilor viitori ale Ministerului Justiției în valoare totală de 142. ). 163. 142 euro.

CIRE este societatea publică a Ministerului Justiției care oferă pregătire, muncă și angajare persoanelor private de libertate pentru a le oferi noi oportunități, astfel încât acestea să nu recidiveze. . O face prin crearea, implementarea și dezvoltarea de programe de formare și educație și prin crearea de locuri de muncă adaptate nevoilor acestor persoane.

Guvernul își întărește angajamentul față de -reintegrarea muncii

Prin această formulă, Guvernul își extinde angajamentul pentru reintegrarea deținuților. Este pentru prima dată când a fost stabilit un contract de program între Justiție și CIRE timp de patru ani; Până în prezent, au fost stabilite planuri anuale de acțiune pentru a asigura realizarea obiectivelor CIRE.

Noul contract de program stabilește cadrul care ar trebui să guverneze relația dintre Departamentul de Justiție și CIRE.pentru perioada 2025 – 2025 și definește acțiunile necesare atingerii obiectivelor și scopurilor CIRE în ceea ce privește formarea profesională, angajarea și inserarea detinuti. De asemenea, permite colaborarea în obiectivul de reintegrare socio-laborală cu restul departamentelor și organismelor din sectorul public din Generalitat de Catalunya, astfel încât deținuții să poată furniza servicii plătite și înregistrate la Securitatea Socială, cum ar fi realizarea de articole sanitare pentru ICS , producția de mobilier școlar pentru Departamentul Învățământ sau în lucrări de pictură pentru Departamentul de Economie și Finanțe, printre altele.

D În acest fel, Justiția – în această perioadă – va aloca mai mult de 34 în fiecare an. 000 32 euro pentru a asigura procesul de reintegrare și pentru ca deținuții din penitenciare și centre de justiție pentru minori să dobândească obiceiuri de muncă și competențe profesionale care să le permită să facă schimb de locuri de muncă necesare pe piata muncii. Prin munca plătită în atelierele de producție, service și servicii externe, stagiarii dobândesc experiența necesară pentru a se integra în lumea muncii.

Mai mult de 1. persoane îngrijite de CIRE s-au angajat pe piața muncii

Pe parcursul anului trecut 1. lucrare a CIRE. În aceeași perioadă au lucrat și în atelierele centrelor interne 3. 507. Din punct de vedere al pregătirii, anul trecut 2 163 persoane au urmat unul dintre cursurile de formare ocupațională 242. predat de CIRE.ocuparea forţei de muncă şi ocuparea forţei de muncă, şi este singurul model din lume care încorporează angajarea. Restul țărilor se ocupă de muncă în cadrul centrelor și de formare, dar odată ce deținuții sunt în clasa a treia sau eliberați condiționat nu mai există nicio intervenție; pe de altă parte, CIRE intervine până când persoana obţine libertatea definitivă

Sursa: Guvernul aprobă contractul program dintre Ministerul Justiției și CIRE pentru promovarea reintegrării socio-laboratoare a persoanelor private de libertate