#Spania – Reuniunea Consiliului Executiv al ONU Turismului.

Distribuie pe Ministrul Industriei și Turismului, Jordi Hereu, a anunțat astăzi, în cadrul reuniunii Consiliului Executiv al ONU pentru Turism (denumit anterior UNWTO), că Guvernul finalizează foaia de parcurs a Strategiei pentru Turism Durabil 2030 pentru a o prezenta în cadrul Consiliul Spaniol de Turism (CONESTUR), care va fi convocat în săptămânile următoare. Ministrul a cerut tuturor să lucreze împreună – state, administrații publice, ONU Turism și sectorul privat – pentru a gândi la un model de turism mai uman, durabil și de calitate.

Într-un discurs inaugural în care ministrul a evidențiat momentul favorabil pe care îl trăiește turismul atât la nivel global, după ce a recuperat 97% din ravagiile pandemiei, cât și la nivel intern – creștere record a cheltuielilor, vizitatorilor și lucrătorilor în primul trimestru al an -, Hereu a vrut să se concentreze și pe viitorul durabil al sectorului turistic. „În calitate de țară lider internațional în turism, suntem convinși că transformarea modelului turistic este necesară pentru a garanta un turism mai responsabil, incluziv și mai rezistent în fața provocărilor globale.”a evaluat șeful portofoliului Industrie și Turism.

De asemenea, în discursul său, Hereu a insistat că Guvernul va continua să lucreze la managementul sectorului turistic, în special în destinațiile cu cel mai mare aflux de vizitatori. În acest sens, ministrul a precizat că Executivul „Este în curs de finalizare și în curând îl vom avea operațional.” un instrument care vă va permite să aveți un număr unic de înregistrare pentru fiecare cazare care este comercializată pe platformele de închiriere turistică. Pe baza acestui registru unic, paginile în care sunt comercializate casele turistice trebuie să își împărtășească datele, prin intermediul unei platforme digitale, cu comunitățile autonome. Datorită acestui sistem, CCAA va putea ști ce locuri de cazare sunt oferite ca locuințe turistice în mod ilegal.

Pentru ministru, această măsură este esențială pentru o mai bună organizare a ofertei turistice și pentru a răspunde cerințelor cetățenilor. „Dorim să maximizăm contribuțiile pozitive ale turismului și să minimizăm efectele nedorite”Hereu a remarcat. Turismul trebuie să servească, în cuvintele ministrului, „la conviețuire, coeziunea socială și bunăstarea destinațiilor și a rezidenților acestora: pe scurt, făcând din tripla durabilitate socială, economică și de mediu o realitate”.

La deschiderea celei de-a 121-a reuniuni a Consiliului Executiv al ONU pentru Turism, care a avut loc în parcul de afaceri World Trade Center din capitala catalană, au participat, pe lângă ministrul Hereu, și primarul Barcelonei, ​​Jaume Collboni, și secretarul general al ONU pentru turism, Zurab Pololikashvili. Hereu a profitat de eveniment pentru a sublinia angajamentul Spaniei față de cooperarea multilaterală și dorința Executivului de a continua să lucreze și să caute soluții la provocările globale cu care se confruntă turismul în următorii ani.

Consiliul Executiv este Consiliul Director al ONU Turism și este responsabil pentru asigurarea faptului că acest organism al Națiunilor Unite își desfășoară activitatea și respectă bugetul. Se întrunește cel puțin de două ori pe an și este format din membri aleși de Adunarea Generală. Fiind țara gazdă a sediului ONU pentru Turism, Spania are un loc permanent în Consiliul Executiv.

Mai multe informatii SITE-UL Consiliului Executiv al ONU pentru Turism Mai multe stiri Hereu inaugurează Convenția de Turism de la Barcelona și anunță ajutor de 96 de milioane pentru… Etichete: Turism ONU Sursa: Guvernul Spaniei – Aici: „Vom prezenta foaia de parcurs a Strategiei pentru Turism Durabil 2030 la următorul Consiliu Spaniol pentru Turism”