#Spania – Guvernul Spaniei a lansat crearea spațiului audio cu scopul de a promova, dinamiza și internaționaliza întreaga industrie dedicată audio în spaniolă și limbi co-oficiale, cum ar fi podcasturi, muzică, cărți audio, printre alte industrii audio-creative.

Programul, care face parte din Proiectul Strategic (PERTE) al Noii Economii Limbi, are în vedere o mobilizare investițională de 160 de milioane de euro prin împrumuturi cu condiții financiare favorabile pentru sector, din a doua fază a Planului de Redresare (Anexă) care a fost solicitat de la Comisia Europeană pe 6 iunie.

La un eveniment organizat la Madrid de Asociația Culturală Coordonatoare de Stat a Locurilor Private de Muzică Live (ACCES) în ajunul Zilei Europene a Muzicii, Prim-vicepreședintele și Ministrul pentru Afaceri Economice și Transformare Digitală, Nadia Calviño, a subliniat importanța Audio-ului. Spatiu pentru transformarea sectorului.

„Espacio Audio întărește, energizează și internaționalizează sectorul audio din Spania. Este un domeniu de afaceri foarte divers, care se confruntă în prezent cu o creștere exponențială a numărului de consumatori și utilizatori. Formatul audio este deja un succes în Spania și în spaniolă. Și din Guvernul suntem hotărâți să o facem și mai mult”, a subliniat Calviño.

În acest sens, ministrul Culturii și Sportului, Miquel Iceta, i-a mulțumit vicepreședintelui pentru „sprijinul și angajamentul hotărât de care ați dat dovadă culturii în toată diversitatea ei, ca forță motrice pentru țară, ca semn de identitate, ca instrument de transformare.

Spațiul Audio aspiră să reunească talentul și țesutul diferitelor industrii culturale legate de mediul audio pentru a-l consolida, a-i oferi o vizibilitate mai mare, a-și îmbunătăți accesul la finanțare și a contribui la dezvoltarea de noi oportunități de internaționalizare și promovare.

Într-o perioadă în care audio și muzica au o creștere considerabilă a utilizatorilor față de anii precedenți pe platformele digitale, Spațiul Audio va servi la consolidarea și structurarea industriei din Spania în fața expansiunii și creșterii acesteia.

Prin urmare, printre liniile de acțiune și măsurile care urmează a fi adoptate, Espacio Audio va sprijini internaționalizarea și atragerea investițiilor, în special formarea de alianțe naționale și cu America Latină, cheie pentru a permite extinderea și creșterea sectorului. De asemenea, va promova generarea și utilizarea talentelor sau formarea în abilități profesionale și de afaceri.

Accesul la finanțare în condiții favorabileEspacio Audio va căuta să conceapă ajutoare fiscale adecvate și stimulente pentru a genera creații și a atrage investiții. Prin această inițiativă, împrumuturile vor fi gestionate de Institutul de Credit Oficial (ICO) destinat companiilor din ecosistem.

În plus, proiectul are în vedere studiul de implementare a îmbunătățirilor în cadrul de reglementare și a bunelor practici ale sectoarelor mediilor audio într-un mediu digital, cu o atenție specială domeniului drepturilor de proprietate intelectuală, crearea unui registru de voci cu în pentru a recunoaște proprietatea și dreptul de autor, precum și pentru a stabili licențe de utilizare, printre alte măsuri.

guvernareSpațiul Audio va avea o serie de grupuri și forumuri care vor permite implementarea și evoluția acestuia. Din acest motiv, va avea un grup de lucru interministerial condus de Ministerul Afacerilor Economice și Transformării Digitale și Ministerul Culturii și Sportului, care, cu sprijinul Comisarului pentru PERTE al Noii Economii a Limbii, va evalua dezvoltarea sa la fiecare șase luni…

În plus, va fi creat un Forum Spațial Audio format din reprezentanți ai companiilor și asociațiilor audio din Spania pentru consolidarea și structurarea actorilor ecosistemului, acordând prioritate unei reprezentări plurale. De asemenea, va fi promovat un forum audio ibero-american pentru a promova coproducția de conținut sonor și pentru a consolida rețelele dintre țările ibero-americane.

Etichete: Plan de recuperare, transformare și reziliență PERTE Sursa: Guvernul Spaniei – Guvernul lansează Espacio Audio pentru a dinamiza și promova industria culturală și podcast-ul în Spania