#Spania – Ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, în cadrul prezentării celei de-a 20-a ediții a cursurilor de vară pe care UNED le predă în închisorile Administrației Generale a Statului.

Distribuie pe Ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, a pledat la Centrul Penitenciar Madrid I pentru „egalitatea de șanse” în accesul la formare ca mijloc de „întărire a inserției sociale”. În cadrul prezentării celei de-a 20-a ediții a cursurilor de vară pe care UNED le predă în penitenciarele dependente de Administrația Generală a Statului, ministrul a evidențiat și educația ca „parte esențială” a sarcinii încredințate instituției penitenciare.

„Cursurile de vară UNED nu doar întăresc angajamentul nostru social, dar facilitează și un spațiu de schimb de cunoștințe între lumea academică și cei care execută o pedeapsă privativă de libertate, între studenții care vin din străinătate și profesioniștii penitenciarului”, a spus el. Grande-Marlaska a subliniat importanța acestor cursuri pentru a apropia lumea penitenciară de societatea civilă și s-a convins că în această ediție va crește înscrierea studenților externi.

La eveniment au participat, printre alte autorități, secretarul general al instituțiilor penitenciare, Ángel Luis Ortiz; rectorul UNED, Ricardo Mairal; prorectorul pentru Studenți și Incluziune, Ana María Lisbona; și directorul centrului penitenciar Madrid I, Jesús Moreno. Jurnalista Rosa María Calaf a susținut cursul de master.

20 DE ANI DE INSTRUIREAnul acesta, programarea UNED include 15 cursuri care abordează teme diverse precum justiția restaurativă în mediul penitenciar, respectarea pedepselor și măsurilor alternative, inteligența artificială, educația emoțională, egalitatea de șanse sau abilități de integrare și dezvoltare profesională. Programarea se va desfășura în centrele penitenciare A Lama, Granada, Alicante Cumplimiento, Almería, Jaén, León, Madrid I, Madrid IV, Madrid VII, Pamplona, ​​​​Sevilla I, Teixeiro și Puerto III.

De asemenea, vor fi susținute cursuri în spitalele de psihiatrie din Alicante și Sevilla, care s-au alăturat acestei inițiative în 2022. În această ediție, centrul din Sevilla va găzdui formarea „Sinuciderea: prevenirea, intervenția și gestionarea durerii”, iar la Alicante va fi un curs se desfășoară sub titlul „Variabilitatea comportamentului uman”.

În cei 20 de ani de istorie, cursurile de vară au extins progresiv accesul până la 672 de studenți în 2023. Anterior, în 2007, Centrul Penitenciar Albolote, din Granada, primise pentru prima dată studenți externi, iar în 2012 au început să asiste. profesioniști din penitenciare.

Mai multe informatii Site-ul Universității Naționale de Învățământ la Distanță (UNED) Etichete: Educaţie Sursa: Guvernul Spaniei – Grande-Marlaska pledează pentru „egalitatea de șanse” în accesul la formare pentru promovarea inserției sociale