Ministrul Consumatorului, Alberto Garzón, a apărat jocurile de societate ca instrument de stimulare a „învățării valorilor sănătoase” spre deosebire de alte tipuri de petrecere a timpului liber „mult mai periculoase”, cum ar fi cel legat de casele de pariuri și jocurile de noroc.

Acest lucru a fost susținut în discursul de deschidere al conferinței „Jocul de masă ca instrument în logopedie și psihologie” organizată de Facultatea de Psihologie a Universității Complutense din Madrid.

Garzón a amintit că „jucatul nu este doar distracție”, ci servește și la „învățarea, educarea și stimularea” oamenilor, ajutându-i astfel „să dobândească valori fundamentale și, pe scurt, să ne facă să crească ca societate”.

„Scopul unui joc este distractiv și aceasta este o valoare de neînlocuit și eficientă în sine. a juca înseamnă a învăța să gândești, a aștepta, a a se oficia, a planifica. A juca înseamnă a învăța să crești, să faci față problemelor, să faci față provocărilor. A juca înseamnă a te pune în locul altcuiva, a-ți descoperi limitele proprii și ale altora, a construi empatie”, a explicat el.

În opinia sa, renumitul iar teoria jocurilor premiată demonstrează că elementele ludice au aplicații mult dincolo de matematica aplicată, cum ar fi politica, sociologia, filosofia sau psihologia.

Din acest motiv, a apărat activitatea Ministerului Consumatorilor pentru promovarea acestora ca „o activitate de consum responsabil și de agrement sănătos și educativ în comparație cu alte forme de agrement precum casele de pariuri, care implică riscuri și generează prejudicii acelor persoane cele mai vulnerabile și tinere. „.

”Conferințe precum cea de astăzi sunt extrem de importante, deoarece permit comunității științifice și publice să deschidă experiențe precum cele de utilizare și aplicare a jocuri de societate în domeniul clinic pentru îmbunătățirea capacităților din psihologie și logopedie, contribuind, jocul, la generarea de beneficii în stimularea cognitivă”, a concluzionat el.

Sursa: Guvernul Spaniei – Garzón apără jocurile de masă ca instrument de promovare a „valorilor sănătoase” împotriva caselor de pariuri060522