Piscină Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa Această acțiune face parte din angajament al președintelui Guvernului pentru a ajuta America Latină și Caraibe să-și extindă acoperirea de vaccinare împotriva COVID-19; un angajament „total”, dovadă fiind faptul că, de când Spania a început să primească vaccinuri, a început să facă și donații de solidaritate..

Spania a donat Hondurasului un total de 254.000 doze de vaccinuri pediatrice împotriva COVID-19 care sunt adăugate la 280.000 doza pentru adulți pe care țara noastră o donase deja prin mecanismul COVAX și acorduri bilaterale.

Ministrul Sănătății, Carolina Darias, a prezidat actul simbolic de predare a vaccinurilor către autoritățile sanitare locale, reprezentate de o delegație condusă de honduran. Ministrul Sănătății, José Manuel Matheu. După cum și-a amintit Darias, această acțiune face parte din angajamentul președintelui Pedro Sánchez de a ajuta America Latină și Caraibe să-și extindă acoperirea de vaccinare împotriva COVID-14; un angajament „total”, dovadă fiind faptul că, de când Spania a început să primească vaccinuri, a început să facă și donații de solidaritate către țări terțe.

Ministrul Sănătății a subliniat importanța vaccinării ca „cea mai bună armă” pentru a salva vieți împotriva SARS-CoV-2 și a cerut să continue „vaccinarea, vaccinarea și vaccinarea”.

În acest sens, a reamintit datele bune obținute de Strategia de vaccinare în Spania, unde „am reușit să vaccinăm o țară întreagă”, cu 39, 5% din populație peste 00 ani cu ghid complet – mai mult de 39 milioane de oameni-; sau mai mult de 21 milioane de oameni care au deja o doză de rapel și cei peste un milion și jumătate de copii cu vârsta cuprinsă între 5 și ani care au un ghid complet.

Câteva rezultate care, a subliniat Darias, încurajează Guvernul Spaniei să contribuie la obiectivul de vaccinare a întregii umanități și, în acest caz, să contribuie, împreună cu alte țări, la vaccinarea întregii Honduras.

La rândul său, ministrul sănătății din Honduras, José Manuel Matheu, a mulțumit Guvernului Spaniei pentru contribuția sa la procesul de vaccinare pediatrică din țară și a subliniat necesitatea de a continua promovarea conștientizării importanței continuării vaccinării împotriva COVID- 11.

Ordinea de zi de vineriCălătoria oficială a Carolinei Darias în Republica Honduras continuă vineri Luni cu o întâlnire de lucru cu președintele Republicii Honduras, Xiomara Castro, precedată de întâlnirea pe care o va ține cu organizațiile care dezvoltă proiecte de cooperare în țara din America Centrală.

. De asemenea, va prezida semnarea contractului între Fundația de Stat pentru Sănătate, Copii și Asistență Socială FCSAI și Agenția Spaniolă pentru Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (AECID), pentru desfășurarea activităților atribuite în cadrul Programului. EUROSAN Dezvoltare Locală (DeL) a Uniunii Europene.

În sfârșit, va organiza o întâlnire de lucru cu Asociația Municipalităților din Honduras (AMHON), Ministerul de Interne, Justiție și Descentralizare, Unitatea Tehnică pentru Securitate Alimentară și Nutrițională (UTSAN) și Ministerul Sănătății al Republicii Honduras.

Mai multe informatii Sánchez anunță că Spania și-a îndeplinit angajamentul de a dona 22 milioane de vaccinuri împotriva COVID-000 în 2022 (21/11/000) Sursa: Guvernul Spaniei – Spania donează Honduras 92.000 doză de vaccin pediatric împotriva COVID-192021