Consiliul de Educaţie, Ştiinţă şi Cultură din Castilla la Mancha a anunţat că şi anul acesta vor continua cursurile de formare profesională la distanţă, pentru care s-a deschis deja primul termen de înscriere.

Anul acesta, oferta educaţională pusă la dispoziţia elevilor interesaţi cuprinde: Cursul pregătitor pentru probele de acces la gradul superior şi cicluri formative de: Administraţie şi finanţe (grad superior), Gestiunea Transporturilor (grad superior), Gestiune comercială şi marketing (grad superior), Educaţie infantilă (grad superior), Prevenirea riscurilor profesionale (grad superior), Dezvoltarea aplicaţiilor informatice (grad superior), Instalaţii electrice şi automatice (grad mediu) şi Urgenţe sanitare (grad mediu).

Primul termen de înscriere se va încheia în data de 26 iulie, urmând ca toate acele persoane interesate care nu au formalizat înscrierea până la acea dată, să o poată face într-un termen ulterior, între 1 şi 6 septembrie 2010.

Principalul avantaj al acestor acţiuni formative la distanţă o reprezintă autonomia elevilor în realizarea studiilor, beneficiind în mod permanent de evaluare şi îndrumare din partea unui profesor. Elevul poate avea acces la conţinuturile cursurilor din orice loc, cu un orar flexibil, adaptat nevoilor sale, singura cerinţă fiind aceea de a avea posibilitatea de conectare la internet.

În anul şcolar 2009/2010, peste 1.400 de elevi din Castilla la Mancha au urmat unul din cursurile ofertate. Ca o noutate pentru acest an putem semnala modalitatea de înscriere la aceste studii prin internet şi organizarea ciclului formativ de grad mediu de Urgenţe sanitare, foarte solicitat de către elevii din regiune. Pentru înscrieri şi informaţii suplimentare, orice persoană interesată poate accesa pagina de internet http://www.educa.jccm.es/elearning/portal/.