Sub deviza „Cel mai insemnat lucru pe care-l pot oferi parintii copiilor lor este putin din timpul lor„, se desfasoara in acest an scoala mamelor si tatilor din Herencia. Este vorba despre organizarea unei serii de conferinte, prelegeri si discutii pe diferite teme de interes general, dar care au ca subiect central cresterea, educatia si sanatatea copiilor de diferite varste.

Aceasta initiativa, organizata de catre serviciile sociale din Herencia, se va desfasura pe parcursul ultimelor doua saptamani din luna martie, dar si pe parcursul intregii luni aprilie. In derularea ei au colaborat, pe langa Primarie, Junta de Comunidades din Castilla La Mancha, centrele infantile, Colegiul „Carrasco alcalde” si asociatiile mamelor si tatilor din localitate.

Pentru luna martie este prevazuta sustinerea unor prelegeri privind educatia pentru o alimentatie sanatoasa, cu bunele si relele obiceiuri observate in randul populatiei, alergiile alimentare, dar si discutii privind sentimentele celor mai tineri locuitori ai municipiului.

Pentru finele lunii sunt programate o serie de conferinte pe diferite teme: „Relatia intre scoala si familie„, „Obezitatea in randul copiilor” si „Retelele sociale: Facebook, Tuenti…„, in timp ce luna aprilie va debuta cu conferintele despre „Prevenirea consumului de substante care provoaca dependenta, alcoolul si tutunul„, „Substantele adictive” si „Educatia in valori„.