Românca are 20 de ani, are un handicap de 72% şi este dintr-un sat din judeţul Mehedinţi. Situaţia este cu atât mai gravă din cauza dizabilităţilor pe care le are, ea având nevoie de îngrijire şi tratament.

Individul, acum arestat, a maltratat-o fizic şi psihic pentru a o obliga să se prostitueze.

Cazul a ajuns la cunoştinţa autorităţilor şi acestea, cu ajutorul ataşaţilor Ministerului de Interne care lucrează în cadrul Ambasadei de la Madrid, au reuşit să intervină şi să elibereze victima.

Românul care a obligat-o să se prostitueze i-a promis, înainte să o aducă în Spania, un serviciu de „empleada de hogar” ajutor în casă.

Acesta a profitat de handicapul şi de nevoile femeii, iar când a ajuns în Spania, i-a confiscat toate documentele, pentru a putea să o controleze, obligând-o să se prostitueze şi să suporte bătăi, ameninţări şi umilinţe.

Cele mai multe victime ale traficului de persoane cu scopul exploatării sexuale sunt românce aduse în Spania, înşelate de compatrioţi.

Aceştia le promit locuri de muncă bine plătite. Lipsa de informare şi nevoile duc la situaţii dramatice. Acesta este şi cazul unei femei cu dizabilităţi, care a fost obligată de un cunoscut să se prostitueze în cluburi din Spania.

Poliţia spaniolă face apel la colaborarea cetăţenilor pentru a semnala cazurile de exploatare sexuală. În acest sens, a pus la dispoziţie un număr de telefon gratuit 900.10.50.90, disponibil 24 de ore şi adresa de e-mail trata@policia.es, cu precizarea că orice denunţ sau informaţie sunt preluate cu asigurarea confidenţialităţii.

Aceste mijloace au fost concepute în cadrul unei campanii speciale, iar detalii suplimentare găsiţi pe pagina de internet www.policia.es/trata.