WhatsApp a început să predea către Facebook informațiile pe care le deține despre utilizatorii aplicației de mesagerie mobilă.

Noua politică privind datele personale a fost publicată de joi și permite Facebook să conecteze conturile utilizatorilor de pe rețeaua socială cu cele pe care le au pe WhatsApp.

Facebook, care deține WhatsApp de doi ani, are de gând să obțină astfel mai multe informații despre utilizatori ca să poată îmbunătăți campaniile de marketing și garantează că nu va publica datele personale obținute prin conexiunea dintre cele două aplicații.

Prin fuzionarea conturilor de pe WhatsApp și Facebook, compania americană va avea acces la numerele din agenda telefonului și va cunoaște tipul de software instalat.

Prin noua politică de date private, conturile oficiale de Facebook ale companiilor vor primi acces la utilizatorii WhatsApp, care dorește să transforme aplicația într-un sistem de serviciu pentru clienți la îndemâna firmelor.

Utilizatorii WhatsApp au însă posibilitatea să se opună transmiterii informațiilor către Facebook și iată care sunt pașii care trebuie făcuți înainte de 30 de zile de la acceptarea noilor termeni.

1 – Deschide aplicația WhatsApp, pe mobil și accesează „Configuración”

WhatsApp_Logo

2 – Apasă opțiunea Cont sau „Cuenta”

whatsapp1

3 – Dezactivează „Compartir la info de mi cuenta”

whatsapp2

4 – Apasă „No compartir”

whatsapp3

5 – Ai reușit să oprești schimbul de date dintre WhatsApp și Facebook

whatsapp4