Ultimul model de telefon inteligent din seria Note de la Samsung are multe opțiuni folosite deja cu succes la modelul Note 5, de anul trecut, precum este designul și imunitatea la apă.

Noul telefon Samsung Galaxy Note 7 va fi lansat pe 19 august, va avea ecranul curbat și scanner ocular.

Samsung scoate terminalul la vânzare, la un preț mai mare decât cel plătit pentru S7 Edge, și va costa 770 – 800 de dolari, după cum informează The Verge.

Tehnologia din Note 7 este asemănătoare cu cea din telefoanele S7 și S7 Edge, dar aduce câteva îmbunătățiri demne de semnalat.

  • procesor Qualcomm Snapdragon 820 processor în America de Nord, China și Japonia și procesoare Exynos în celelalte zone
  • 4 GB RAM
  • ecran dual-curved Super AMOLED cu rezoluție quad HD (2560 x 1440 pixeli) de 5,7 inch
  • cameră cu un senzor de 12 megapixeli și cu o lentilă stabilizată f/1.7
  • rezistență la apă
  • microSD
  • memorie internă de 64 GB
  • baterie de capacitate mărită la 3.500 mAh
  • încărcare prin USB Type-C
samsung galaxy note7 a web

Samsung Galaxy Note 7

Dincolo de proprietățile „împrumutate” de la telefoanele din seria S7, Samsung Galaxy Note 7 are câteva particularități care îl convertesc în modelul la modă în acest an pentru producătorul sud-corean.

Note 7 are un scaner ocular de iris, care funcționează în același timp cu scanerul de amprente și îți permite practic să deschizi telefonul cu ochii. Samsung se laudă cu faptul că scannerul ocular este mult mai sigur decât cel digital și poate fi folosit pentru securizarea unor aplicații, fotografii sau notițe, separat de datele telefonului.

Și nu în ultimul rând, Note 7 va avea un stylus, care a fost și el abilitat să reziste la contactul cu apa, are un vârf mai fin și o sensibilitate dublată la presionare, până la 4.096 de nivele.

Galaxy Note 7  – primele impresii

[youtube id=”SzCgp-FEU50″ align=”center” mode=”lazyload” grow=”yes”]

Samsung Galaxy Note 7 va fi lansat odată cu sistemul Android 6.0 Marshmallow, dar producătorul a dat asigurări că va fi actualizat la Android 7.0 Nougat în viitor.

Galaxy Note 7 va fi scos la vânzare în SUA în trei culori – negru, argintiu și albastru („Blue Coral”), iar în restul lumii va fi adăugată și o versiune aurie.

Odată cu ieșirea pe piață a modelului Note 5, Samsung a dovedit că poate să facă un telefon mai mare, pe gustul publicului larg, și cu toate că Note 7 nu-l va scoate de pe piață, este dotat cu opțiuni apreciate de consumatori.

Samsung a avut un an bun în care a lansat S7 și S7 Edge și este de așteptat ca și modelul Galaxy Note 7 să fie primit bine de consumatorii de telefoane mobile inteligente.