Un mesaj postat pe rețeaua Twitter i-a adus unui român din Spania o pedeapsă de 18 luni de închisoare.

Tribunalul Audiența Națională din Spania i-a aplicat românului o pedeapsă de 1 an și jumătate de închisoare pentru susținerea terorismului, jignirea victimelor și amenințări.

Unul dintre mesajele publicate de acesta pe Twitter se refereau la uciderea președintei guvernului regional al provinciei León, Isabel Carrasco.

Potrivit publicației Diario de León, cetățeanul român ar fi publicat pe contul de Twitter următorul mesaj: „Pentru acești polițiști trăiască ETA militară și trăiască moartea acestei pp-era” («Pa’ esos policías gora eta militarra y viva la muerte de esta ppera»).

Mesajul a fost publicat pe Twitter în data de 12 mai 2014, în ziua în care președinta guvernului regional și liderul Partidului Popular, Isabel Carrasco, era ucisă.

Sentința Audienței Naționale specifică faptul că românul a publicat mesaje pe Twitter prin care „justifica acțiunile organizației teroriste ETA și existența acesteia, în timp ce făcea comentarii umilitoare referitoare la victimele delictelor comise de organizație”.

Românul a negat autenticitatea mesajelor și a invocat lipsa probelor în acuzarea sa, dar sentința precizează că două echipe de anchetă au ajuns la aceeași concluzie cu privire la identitatea autorului acestor mesaje de pe Twitter.

Polițiștii ar fi reușit să-l identifice pe român ca autor al mesajelor după ce mama sa l-a felicitat pe internet, iar de pe alt cont era menționat cu numele mic.