Parlamentul regiunii spaniole Extremadura va suferi in 2012 o reducere a bugetului cu 8 la suta, aproximativ 14,4 milioane de euro. In consecinta, parlamentarii au decis sa-si aplice singuri cateva masuri anticriza, care se reduc la a bea apa de la robinet, a vorbi de maxim 250 de euro pe luna pe telefonul mobil si de a servi doar meniul zilei. Pe deasupra, membrii din guvernul regiunii au decis sa renunte la salariile de parlamentari pe durata mandatului.

Presedintele Parlamentului din Extremadura, Fernando Manzano a anuntat recent ca in 2012 bugetul va fi redus cu 8 %, prin concedierea a 9 functionari, eliminarea unor contracte cu diverse firme si institutii, dar si prin masuri de austeritate care ii vor afecta direct pe alesi.

A priori aceste masuri par banale, dar daca se aduna se poate face o economie importanta„, a spus presedintele guvernului regional, Jose Antonio Monago. Este vorba de eliminarea sticlelor de apa cumparate, limitarea la 250 de euro la factura telefonica, obligarea parlamentarilor sa calatoreasca doar la clasa economica si sa ceara doar meniul zilei atunci cand mananca pe costul Parlamentului.

De asemenea, alesii au voie sa cheltuie maxim 90 de euro pe o noapte de hotel, iar in privinta telefonului, institutia va discuta cu firma de telefonie mobila ca sa obtina oferte. Pe langa asta, membrii guvernului regiunii, format de Partidul Popular, au decis sa renunte la drepturile salariale care le revin ca parlamentari.

Presedintele guvernului regional a renuntat la salariu, iar pentru anul 2012 se anunta o congelare a salariilor pentru toti angajatii institutiei, adica si pentru parlamentari. Prin aceste masuri, guvernul regiunii vrea sa economiseasca 9,4 milioane de euro.