Esportcat a sărbătorit astăzi, la INEFC Barcelona, ​​cel de-al 3-lea Premiu al Planului Catalan de Sport Școlar (PCEE). Această nouă ediție consolidează câteva premii care recunosc munca integrativă și de transformare socială atât a centrelor de învățământ, cât și a organizațiilor de coordonare și stimulare și a persoanelor care au lucrat de-a lungul anului trecut. „Vorbim despre educație în 206 grade, unde a face sport construiește. Învățând din joc, conviețuire și competitivitate”, a evidențiat Anna Caula, Secretar General Sport și Activitate Fizică, în cadrul discursului său. Secretarul general, care a prezidat evenimentul, a mai susținut „sportul ca instrument necesar în sectorul educației” și că „facilizează coeziunea socială”.

Pe parcursul ediției din acest an a avut a acordat o recunoaștere specială lui Julio Castaño, unul dintre principalii promotori ai Planului. Castaño a fost un reper pentru sportul școlar ca instrument de pregătire a facilitatorilor sportivi și a tinerilor lideri, integrarea socială și importanța sportului feminin. Ceremonia a acordat și premii școlilor, institutelor, consiliilor, coordonatorilor și facilitatorilor și proiectelor specifice desfășurate în cadrul Planul.

La ceremonie a participat și Aleix Villatoro, directorul Consiliului Catalan pentru Sport; Pere Sust, președintele Fundației Catalane pentru Sport; Joan Guardia, rectorul Universității din Barcelona; Eduard Inglés, director al INEFC din Catalonia; și Josep March, reprezentantul Sportului la Barcelona.

Caula a ținut să sublinieze și reprezentativitatea teritorială de care a dat dovadă ziua. „Fotografia unei țări întregi și plurale, care construiește o societate sănătoasă”, a spus el. Secretarul a evidențiat, de asemenea, participarea femeilor la Plan.

Planul de sport școlar catalan (PCEE) își propune să pună la dispoziția tuturor elevilor de școală primară și școlilor gimnaziale catalane practicarea activități fizice și sportive și să profităm de potențialul mare al acestor activități pentru a contribui la pregătirea personală și civică a copiilor și adolescenților noștri. Programul are un impact deosebit asupra grupului de fete și dorește să sporească funcția integrativă și de coeziune socială a sportului școlar, facilitând accesul tuturor băieților și fetelor la practicarea sportului școlar, în special al noilor veniți.

Lista premiilor

În această ediție a premiilor PCEE, corespunzătoare cursului 206-, premiul special a fost acordat lui Julio Castaño și premii la două categorii: „Premii pentru traiectoria cursului”, în care au fost evaluate mai mult de 3. centre educaționale, asociații sportive școlare, secții de sport școlar AMPA, coordonatori, consilii sportive și facilitatori din toată Catalonia care fac parte din PCEE , și „Premii pentru proiecte singulare”, unde entități și/sau persoane fizice au prezentat inițiative axate pe activități în afara orelor de școală.

Premiile care s-au acordat astăzi, în categoria respectivă au fost următoarele:

Recunoaștere specială pentru Julio Castaño

Premii pentru traiectoria cursului Școala primară:

Școala Salvador Lluch, Gavà Școala Orlandai, Barcelona

Liceu:

Institutul Banús, din Cerdanyola del Vallès Institutul Manuel Sales i Ferré, din Ulldecona Coordonator școală primară:

Irene Fernández Alcobendas (Școala El Garrofer, din Viladecans Óscar Reigosa Cabanela (Escola Vista Alegre, din Mataró) Coordonator secundar:

Paco León (Institutul Manuel Sales i Ferré, din Ulldecona) Jordi Planas (Institutul GEM, Mataró) Asociația de sport școlar:

Institutul AEE Montserrat, Barcelona Institutul AEE Manuel Blancafort, de la Garriga Secția Sport școlar:

VEZI Școala El Garrofer , din ViladecansȘcoala AEE Setelsis, Solsona Facilitator:

Patricia López Moreno (Institutul Montserrat, Barcelona) Joana Pineda Bort (Institutul Manuel Sales i Ferré, Ulldecona)Carlota Osorio Garcia (Institutul Dertosa , Tortosa) Laya Monterde Renaud (Institutul Manuel Sales i Ferré, Ulldecona) Lucy Poy Parker (Institutul Manuel Sales i Ferré , Ulldecona) Consiliul Sportiv:

Consiliul Sportiv din Vallès Occidental TerrassaConsiliul Sportiv Baix Llobregat 2. Premii pentru proiecte unice

Proiect al Școlii Mare de Déu de Montserrat , din Terrassa

Proiect al AEE Institut Sol de Riu, din Alcanar

Planul Proiectului Consiliul Sportiv CE Estany

Proiectul facilitatorilor IES Manuel Sales i Ferré, Ulldecona

*Atașat, document cu toate proiectele explicate.

Sursa: Esportcat celebrează cel de-al treilea premiu al Planului Sportiv Catalan la școală