#Spania – Ministerul Egalității condamnă trei noi crime din cauza violenței de gen în provincia Tarragona, în La Rioja și în provincia Valencia.

În primul caz, este vorba despre o femeie de 36 de ani, ucisă de partenerul ei în provincia Tarragona pe 2 iulie. Victima avea un copil minor și nu au existat plângeri anterioare de violență de gen împotriva presupusului agresor.

În cel de-al doilea caz, este vorba despre o femeie de 35 de ani, ucisă de partenerul ei în La Rioja pe 8 iulie. Victima avea un fiu și două fiice minore și nu au existat plângeri anterioare de violență de gen împotriva presupusului agresor.

În cele din urmă, cel de-al treilea caz este despre o femeie de 38 de ani care ar fi fost ucisă de fostul ei partener în provincia Valencia pe 9 iulie. Victima avea doi fii și o fiică care erau minori și nu au existat plângeri anterioare de violență de gen împotriva presupusului agresor.

Odată cu confirmările acestor cazuri, numărul femeilor ucise prin violență de gen în Spania crește la 28 în 2023 și la 1.212 din 2003, când au început să fie colectate date. De asemenea, numărul minorilor orfani din cauza violenței de gen în Spania crește la 33 în 2023 și la 410 din 2013.

Ministrul Egalității, Irene Montero, și delegatul guvernului împotriva violenței de gen, Victoria Rosell, doresc să își exprime încă o dată condamnarea și respingerea absolută a acestor crime sexiste și să transmită tot sprijinul lor rudelor și prietenilor victimelor. Atât ministrul, cât și delegatul fac apel la toate eforturile instituțiilor, administrațiilor și societății în ansamblu pentru a ajunge la timp și a evita mai multe decese.

Ministerul Egalității, prin Delegația Guvernului împotriva Violenței de Gen, dorește să reamintească că telefonul 016, consultările online prin e-mail 016-online@igualdad.gob.es, canalul WhatsApp la numărul 600 000 016 și chatul online, accesibil de la site-ul web violenciagenero.igualdad.gob.es/ continuă să funcționeze în mod normal 24 de ore pe zi, în fiecare zi a săptămânii. La 016 puteți solicita consiliere privind resursele disponibile și drepturile victimelor violenței de gen, precum și consiliere juridică între orele 8:00 și 22:00 în fiecare zi a săptămânii, cu atenție în 53 de limbi și un serviciu adaptat posibilelor situații de handicap.

Pe de altă parte, amintiți-vă și că într-o situație de urgență puteți suna la 112 sau la numerele de urgență ale Poliției Naționale (091) și Gărzii Civile (062). În cazul în care nu se poate efectua un apel și într-o situație periculoasă, puteți folosi aplicația ALERTCOPS, din care se va trimite un semnal de alertă poliției cu geolocalizare.

Aceste mijloace de asistență pot fi activate de către victimă și, de asemenea, de către orice persoană care cunoaște sau suspectează un caz de violență de gen. Este o datorie a intregii societati.

Afiș împotriva violenței de gen „Ne dorim în viață”

Etichete: Egalitatea violența de gen Sursa: Guvernul Spaniei – Egalitatea condamnă trei noi crime din cauza violenței de gen în Tarragona, La Rioja și Valencia