#Spania – Miñones și Trujillo au discutat despre noul Plan de Îmbunătățire a Infrastructurii de Asistență Primară (MINAP), dotat cu 28,7 milioane de euro în cazul Insulelor Canare, pentru implementarea centrelor și clinicilor de sănătate, sau Planul de Infrastructură a Sănătății Mintale, care va contribui cu 1,9 milioane de euro la comunitatea autonomă.

De asemenea, au abordat evoluția Planului de investiții în înaltă tehnologie (INVEAT) în Insulele Canare, care a transferat 38,5 milioane de fonduri europene „Next Generation” pentru achiziționarea a 40 de dispozitive de înaltă tehnologie sau Planul de implementare a terapiei cu protoni, care va oferi Serviciul de Sănătate din Insulele Canare cu primul său echipament cu această tehnologie.

Președinția spaniolă a UEÎmbunătățirile în domeniul sănătății digitale, precum și extinderea locurilor de formare specializată în domeniul sănătății, au fost alte subiecte discutate la întâlnire, împreună cu Reuniunea informală a miniștrilor sănătății (RIM) ai Uniunii Europene care va fi găzduită de Las Palmas de Gran Canaria, coincide cu președinția spaniolă a Consiliului UE. În plus, Insulele Canare vor deține, din iunie, coordonarea regională în Consiliul pentru Ocuparea Forței de Muncă, Politică Socială și Consumator (EPSCO) al Uniunii Europene.

Ministrul Sănătății, José Miñones, împreună cu ministrul Sănătății al Guvernului Insulelor Canare, Blas Trujillo.

Etichete: Președinția spaniolă a Consiliului UE 2023 Sursa: Guvernul Spaniei – Miñones și Trujillo abordează liniile de acțiune în materie de sănătate în cadrul Consiliului Interteritorial al SNS