#Spania – Ministerul Egalității condamnă două noi crime din cauza violenței de gen în provincia Jaén și Sevilla. În cazul Jaén, este vorba despre o femeie în vârstă de 52 de ani, ucisă de soțul ei pe 2 septembrie. Victima nu avea fiice sau fii minori. Nu au existat plângeri anterioare de violență de gen împotriva presupusului agresor.

Cel de-al doilea caz, care a avut loc la Sevilla, implică o femeie de 46 de ani care ar fi fost ucisă de partenerul ei pe 3 septembrie. Victima nu avea fiice sau fii minori. Nu au existat plângeri anterioare de violență de gen împotriva presupusului agresor.

Odată cu confirmarea acestor cazuri, numărul femeilor ucise prin violență de gen în Spania crește la 42 în 2023 și la 1.226 din 2003, când au început să fie colectate date.

Ministrul Egalității, Irene Montero, și delegatul guvernului împotriva violenței de gen, Victoria Rosell, doresc să își exprime încă o dată condamnarea și respingerea cea mai absolută față de aceste crime sexiste și să transmită tot sprijinul lor familiei și prietenilor victimelor. Atât ministrul, cât și delegatul cer toate eforturile instituțiilor, administrațiilor și societății în ansamblu pentru a ajunge la timp și a evita mai multe decese.

Ministerul Egalității, prin Delegația Guvernului împotriva Violenței de Gen, dorește să amintească că numărul de telefon 016, consultările online prin email 016-online@igualdad.gob.es, canalul WhatsApp la numărul 600 000 016 și chatul online, accesibil. de pe site-ul web guerragenero.igualdad.gob.es/, continuă să funcționeze în mod normal 24 de ore pe zi, în fiecare zi a săptămânii. La 016 puteți solicita consiliere cu privire la resursele disponibile și drepturile victimelor violenței de gen, precum și consiliere juridică de la 8:00 la 22:00 în fiecare zi a săptămânii, cu atenție în 53 de limbi și un serviciu adaptat situațiilor posibile. .de handicap.

Pe de altă parte, amintiți-vă și că în situație de urgență puteți suna la 112 sau la numerele de telefon de urgență ale Poliției Naționale (091) și Gărzii Civile (062). În cazul în care nu se poate efectua un apel și într-o situație periculoasă, puteți folosi aplicația ALERTCOPS, din care se va trimite un semnal de alertă poliției cu geolocalizare. Aceste mijloace de asistență pot fi activate de către victimă și, de asemenea, de către orice persoană care cunoaște sau suspectează un caz de violență de gen. Este o datorie a intregii societati.

Linia fierbinte 016 pentru toate formele de violență împotriva femeilor.

Etichete: Violența de gen Sursa: Guvernul Spaniei – Egalitatea condamnă două noi crime din cauza violenței de gen în Jaén și Sevilla