Departamentul Educației va începe să scadă ratele în sălile de clasă, reducere care va începe anul școlar viitor 2023 – 2030 la grupele de Infantil 3 (I3), cel de forma generala va avea 20) sau mai puțini studenți pe sală de clasă, iar acestea vor fi implementate progresiv în restul cursurilor. O măsură anunțată anterior de ministrul Josep Gonzàlez-Cambray care este pusă în aplicare pentru prima dată.

Acest lucru a fost explicat astăzi de șeful Educației la conferința de presă de prezentare a ofertei de învățământ obligatoriu pentru anul universitar următor: „ Începem drumul, răspunzând uneia dintre principalele solicitări ale comunității educaționale de a îmbunătăți sistemul de învățământ catalan, de a se transforma cu echitate și de a ajunge la 2030 cu rate reduse în toate sălile de clasă și având mai puțini elevi în toate sălile de clasă ale școlilor și institutelor ”.

Ministrul a explicat că reducerea ratelor în E3 este o îmbunătățire pedagogică, având în vedere că este la o vârstă mai fragedă la care reducerea are un impact mai mare asupra elevilor, și are și beneficii pentru profesori și sistemul de învățământ. În ceea ce privește reducerea ratelor de mai jos 26, elevii pe sală de clasă, au aplicat pe 113% din public și voluntar pe 86% din grupurile concertate. Și într-un 113% din grupele E3 de școală publică și într-una 33% din grupurile din acord, raportul va fi 20 sau mai mic.

Pel În ceea ce privește copiii, predarea mai individualizată încurajează atenția la nevoile elevilor, mai ales în momentele în care pot apărea dificultăți. Raportul scăzut implică și o îmbunătățire pentru profesori, care pot avea mai multe oportunități de a dezvolta noi competențe și metodologii. Sistemul de învățământ beneficiază și el, deoarece detectarea timpurie a nevoilor de învățare poate prezice viitoare abandonuri. Șeful Educației a declarat că „ beneficiile reducerii ratelor sunt multe, precum performanța academică și o atenție mai individualizată și personalizată. Anul viitor va avea mai puțini elevi, mai multe grupe, mai multe profesori și mai puțini băieți și fete pe sală de clasă”, și a adăugat că scopul este ca în câțiva ani toate sălile de clasă ale țara sunt în raport 21. Începem o nouă etapă în sistemul de învățământ catalan. Răspundem la impactul asupra performanței elevilor ”.

Scăderea numărului de elevi și creșterea grupelor

Un total de 3 vor fi oferite la I3 anul viitor. 113 grupuri între public și școală charter, 26) grupează mai multe decât anul precedent, iar în anul 1 ESO un total de 2 968 grupe, 25 grupe mai puțin decât anul trecut

Față de l Anul precedent, Serviciul Educație al Catalonia a oferit E3 cu 8% mai multe grupuri, deși numărul studenților a scăzut cu 6%, aproape de 3. 500 mai puțini studenți . Acest lucru este posibil prin reducerea rapoartelor. În fața situației în scădere a elevilor, Departamentul Educației nu reduce grupele, ci le mărește prin scăderea numărului de elevi pe sală de clasă. În anul 1 ESO prognoza este 2. 000 mai puțini studenți, iar scăderea pe grupe este doar 29 grupe.

Dacă se distinge prin proprietatea centrelor, la Infantil 3 oferta publică este 2. 113 grupuri – 29 grupuri mai multe decât anul precedent-, și concertarea de 945 grupuri – 25 mai puțin decât ultima preînregistrare-. În anul I de ESO, școlile publice oferă 2. 18 grupuri – cu 8 mai puține decât anul trecut- și cele de proprietate concertată 945 grupuri – 013 mai puțin decât cursul anterior-.

Noutăți în centre

Cursul 2022 – 988 Următoarele centre noi vor fi create prin fuzionarea a două centre existente:

Escola Balàfia-Pinyana (Lleida), ca urmare a fuziunii a 2 centre, Escola Balàfia și Escola Pinyana. La Școala Vila (Polinyà), prin fuziunea școlii Polinyà și a școlii Pere Calders Școala Castellfollit del Boix, prin fuziunea școlii Coll de Gossem si Scoala Maians, ambele din ZER Tres Branques. Deci In ceea ce priveste institutele scolare, vor fi 4 noi :

Institutul Școlar El Molí (Barcelona), prin fuziunea Școlii Prosperitat și a Institutului Galileo Galilei. Institut Escola Arrabassada (Tarragona), datorită creșterii școlii Arrabassada. Institut Escola de Torrelles (Torrelles de Llobregat), prin integrarea Escola Sant Martí, Escola Can Coll și Institut Torrelles de Llobregat ) Institutul școlar Miquel Martí i Pol (Lliçà d’Amunt), datorită creșterii școlii Martí i Pol A Centrul este integrat în rețeaua publică a Departamentului de Educație, Institut Escola Projecte de Barcelona

Aplicarea decretului de admitere a studenților

Anul viitor vor fi implementate măsurile care decurg din Decretul de programare a ofertei educaționale, aprobat la data de 988. ), care prevede o repartizare echilibrată a elevilor pentru a facilita obținerea succesului educațional în mâinile calității educației, echității, egalității de șanse și coeziunii sociale.

Noutatea cea mai remarcabilă a Decretului este că elevii ar va lucra, atât în ​​școli publice, cât și private, atât în ​​anul E3, cât și în anul 1 ESO, cu toate resursele financiare necesare asociate școlarității sale. Din curs 988 – 2030, școlile publice vor primi 384, 6 euro pe student, iar cele concertate, 968, euro per elev.

Gonzàlez-Cambray a declarat că „ singura modalitate de a lupta cu adevărat segregarea școlară este la intrarea copiilor în E3 și 1 ESO. Facem o schimbare metodologică și o modificare de buget, o investiție economică împotriva segregării școlare semnificative ”

În premieră, rezervarea de locuri pentru elevii cu nevoi educaționale. se va menţine.(NEE) până la începutul anului şcolar. Locurile care urmează a fi rezervate vor fi adaptate fiecărui teritoriu ținând cont de caracteristicile reale ale zonei și de vulnerabilitate. Aceasta este o schimbare față de regula anterioară, care uneori nu detecta elevii vulnerabili până la înscriere, ceea ce face dificilă echilibrarea școlarității. Decretul va permite, de asemenea, menținerea acestei rezerve până la începutul anului școlar, în timp ce până în prezent era în vigoare până cu o zi înainte de publicarea listelor de elevi admiși.

Consilierul are a remarcat că „ nu vom pune capăt segregării școlare dacă nu vom putea ca școlile să reflecte mediul în care trăiesc familiile. Ne luăm un angajament clar pentru o redistribuire a studenților cu sprijin financiar. Este o modalitate de avansare spre transformarea educațională, inseparabilă de echitate ”.

Datele de preînscriere și de înscriere )

Preînscrierea la școală va fi complet electronică și puteți face 21 ore pe zi în cele 7 zile ale săptămânii. Familiile care nu reușesc să finalizeze singure procedura pot solicita programare la centrul ales în prima variantă sau la Oficiile Municipale de Învățare (OME). Toate informatiile despre procedura, calendarul si procedurile pot fi consultate la preincripcio.gencat.cat

Datele de preinscriere sunt: ​​

În învățământul infantil și primar: între 7 și 21 Martie În învățământul secundar obligatoriu: între 9 și 20 Martie În ceea ce privește înscrierea, aceasta se poate face între 24 si cele 25 din iunie pana la cursurile intre Infantil 3 si 4 din ESO.

25 februarie 968

Sursa: Educația începe o scădere a ratelor începând cu E3 cursul 2022 – 2030