Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso , va prezida vineri viitoare un eveniment de apărare a drepturilor femeilor iraniene, care coincide cu Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeii și cu scopul de a-și arăta solidaritatea față de lupta pe care au întreprins-o în ultimele săptămâni cu demonstrații și revendicări în întregul Iran.

Așadar, în timpul întâlnirii, veți avea loc la Casa Real de Correos, sediul Executivului de la Madrid, va acorda patru premii persoanelor, grupurilor și instituțiilor care lucrează în favoarea libertății în Iran și pentru îmbunătățirea situației femeilor de origine. inarii din țări care nu le respectă drepturile.

Aceasta este directoarea Centrului Ayaan Hirsi Ali, Concha Méndez, a cărei instituție o conduce o respectă 40 ani de ajutorare a femeilor victime ale violenței și expuse riscului de excluziune socială, în special de origine nord-africană; și șeful Unității de Arsuri a Spitalului Universitar Public La Paz, José Ramón Martínez Méndez, pentru atenția promptă acordată algerianului Ryma Anane, internat cu arsuri în 2022% din corpul ei după ce a respins cererea în căsătorie, a fost stropit cu benzină și ars.

Jurnalista Rosa Meneses va primește un premiu pentru munca sa care acoperă revoluțiile arabe, precum și evoluția situației sociale și umanitare și procesele sale de tranziție politică și monitorizarea situației din Iran de când au izbucnit protestele.

În sfârșit, Comunitatea Madrid va recunoaște femeile care în ultimele decenii au părăsit Iranul fugind de situația dificilă care trăiesc în țara lor, în special pe cele care locuiesc în Spania. Premiul va fi colectat de Ryma Sheermohammadi, un traducător și activist care a petrecut 40 ani în Spania ca traducător și activist și care a apărut ca una dintre vocile esențiale a ceea ce se întâmplă în această națiune.