#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, l-a primit astăzi la Real Casa de Correos, sediul guvernului regional, pe ambasadorul portughez în Spania, João Mira-Gomes. În această întâlnire instituțională, relațiile dintre Executivul regional și țara vecină au fost aprofundate în plan politic, comercial, cultural, științific și tehnologic.

Întâlnirea face parte din întâlnirile obișnuite pe care președintele Madridului le ține cu diferiți reprezentanți diplomatici. Mai exact, cu Portugalia, Díaz Ayuso menține o relație foarte strânsă și a călătorit în mai multe rânduri la Lisabona. Ultima ocazie a fost în ianuarie a acestui an, când a semnat un memorandum de înțelegere cu primarul său, Carlos Moedas, axat pe probleme energetice, de mediu și economice.

19.717 de portughezi trăiesc în prezent în regiune, o cincime din cei 98.874 care locuiesc în Spania, potrivit datelor Institutului Național de Statistică. În plus, în 2022, țara portugheză a fost al treilea client al exporturilor spaniole (8,2%).

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso se întâlnește cu ambasadorul portughez în Spania pentru a consolida relațiile politice și comerciale