#Madrid –

Inițiativa răspunde interesului Institutului Regional de Securitate și Sănătate în Muncă (IRSST) din Comunitatea Madrid de a sensibiliza, a instrui și a crește gradul de conștientizare cu privire la necesitatea de a încorpora obiceiuri de viață sănătoase care pot promova dezvoltarea personală deplină a grupului. , precum și performanța lor în muncă.

Institutul Regional de Securitate și Sănătate în Muncă, în colaborare cu Afanias, a organizat predarea de diplome studenților care participă la prima promoție a „Școlii de Sănătate și Securitate” la facilitățile Institutului Superior de Inovare Educațională din Madrid ( ISMIE). Wellbeing”, recunoscând astfel munca pe care o depun pentru a avea grijă de sănătatea lor fizică, mentală și emoțională.

La eveniment au fost prezenți Silvia Marina Parra Rudilla, director general al Muncii și manager al IRSST; Juan Manuel Alberquilla și Isabel García, director general și, respectiv, președinte Afanias; Eva Fernández Cavanilles, directorul ISMIE și vicedirectorul ei Ángel Luis Ramos Pérez.

Mai mult, în cadrul acesteia, a fost elaborată o masă experienţială bazată pe jocul Zii în care mai mulţi elevi, însoţiţi de Rosa Menchén, şefa zonei Cunoaştere şi Cultură Preventivă, şi Daniel Martín Vicente, responsabil cu serviciul de prevenire şi sănătate, munca lui Afanias. , și-au împărtășit obiceiurile pentru a obține o viață mai sănătoasă și a-și îmbunătăți abilitățile sociale.

Institutul Regional de Securitate și Sănătate în Muncă a derulat în ultimele săptămâni acest proiect în care persoanele cu dizabilități intelectuale au învățat să identifice emoțiile și să se relaționeze cu ele, să aibă o alimentație echilibrată, precum și să conștientizeze importanța activitate și beneficiile unei vieți sociale active ca cheie pentru îmbunătățirea dispoziției.

Școala a fost dezvoltată în două etape. Prima dintre ele, în centrele și serviciile entităților mișcării asociative ale Comunității Madrid care fac parte din acest proiect (Fundación Alas Madrid, Apanid și Astor) care le-a permis să se familiarizeze cu El Viaje de ZII, un benzi desenate adaptate O lectură ușoară care oferă linii directoare pentru a menține o viață sănătoasă la locul de muncă, având grijă de obiceiurile alimentare, emoțiile și viața socială în mediul de lucru. În cea de-a doua fază, desfășurată la Institutul Superior de Inovare Educațională din Madrid, participanții au beneficiat de pregătire practică, distractivă și imersivă (susținută de comicul menționat), cu o metodologie creativă și un material didactic adaptat pentru a facilita înțelegerea și asimilarea conținuturilor. care le permit să obţină o dezvoltare personală şi profesională deplină.

Sursa: Comunitatea Madrid – IRSST sărbătorește livrarea diplomelor de la Școala de Sănătate și Bunăstare pentru persoanele cu dizabilități intelectuale