#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a livrat astăzi noi case de închiriere promovate public la un preț accesibil pentru locuitorii din Berzosa de Lozoya și Robregordo, în Sierra Norte a regiunii. „Acesta este un angajament pe care îl avem cu oamenii, dorința noastră de a colabora cu toate administrațiile locale și angajamentul nostru neechivoc față de municipalitățile rurale”, a declarat el din prima municipalitate.

Pentru șeful Executivului de la Madrid, nu este vorba doar de transport, ci de locuințe și conectivitate și consideră că „sunt puține regiuni care au lucrat ca Comunitatea Madrid” pentru a remedia un fenomen de depopulare care are loc. „momeală cu Europa și mai ales cu Spania”. „Începe câte puțin, o inversăm”, a adăugat el.

Cu această ocazie, sunt 14 reședințe, în care Comunitatea a realizat o investiție care se ridică la aproape 3 milioane de euro, și al căror scop este, de asemenea, să ajute cele mai vulnerabile familii și tineri să acceseze o locuință, și să mențină dezvoltarea economică a acesteia. zonă.

Concret, în Berzosa de Lozoya sunt 10 locuințe unifamiliale cu două și trei dormitoare, care includ depozit și garaj, cu o suprafață cuprinsă între 58 și 92 de metri pătrați. În cazul lui Robregordo, există patru reședințe independente, a căror suprafață variază între 64 și 79 de metri pătrați și care au, de asemenea, o terasă separată și boiler individual.

Celor 14 proprietăți livrate astăzi li se alătură alte 23 construite de administrația autonomă și transferate consiliilor municipale din alte orașe din regiune precum La Hiruela, Madarcos, Puentes Viejas și Patones. Aceste 37 de locuințe sunt o realitate datorită unui program al Comunității Madrid finanțat cu o investiție de 6 milioane de euro, cu colaborarea entităților locale care au donat terenul gratuit Agenției pentru Locuințe Sociale (AVS).

Aceste consilii le acordă acelor vecini care îndeplinesc condițiile pentru a fi beneficiari, printre care nu dețin o locuință, fiind înscriși în municipiul corespunzător și îndeplinesc cerințele privind nivelul de venit.

1.600 de case sociale

Această inițiativă se înscrie în obiectivul guvernului regional de a face din acest mandat „legislația locativă”, așa cum a subliniat în nenumărate rânduri președintele Comunității și care, doar în cazul AVS, prevede construirea a peste 1.600 de noi proprietăți din 15 municipii, care vor fi încorporate în activele acestei entități.

În acest sens, Díaz Ayuso a indicat că cu toate planurile pe care Executivul regional le-a inițiat, calculul este că în următorii patru ani vor putea fi construite 50.000 de locuințe noi la prețuri accesibile, dintre care un sfert vor fi promovate de guvernul autonom. „Pentru a realiza acest lucru, mizăm pe o bogăție uriașă de inițiative proprii și îi vom sprijini pe toți cei care ne ajută să înmulțim oferta de locuințe disponibile”, a asigurat el.

„Vom lucra neobosit pentru a ajuta toți oamenii care au dificultăți extraordinare în accesarea acestora, începând cu tinerii aflați în prima lor casă, într-un acces foarte complicat atât la închiriere, cât și la cumpărare, dar și pentru familiile vulnerabile care trec prin extrem de dificile. situații și în unele ocazii nu reușesc să o realizeze”, a explicat președintele.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso livrează noi locuințe publice construite de Comunitatea Madrid în Berzosa de Lozoya și Robregordo