Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a încurajat astăzi consumul de năut de Madrid, subliniind totodată încorporarea tehnologiei în domeniu pentru creșterea calității și competitivității acestui produs. Acest lucru s-a făcut în cadrul închiderii la Brunete a celei de-a IV-a ediții a Rutei Nautului din Madrid, promovată de La Garbancera Madrileña, unde șefa Executivului regional a evidențiat importanța pe care Guvernul său a acordat-o promovării alimentelor regionale, cu o investiție de peste 9 milioane de euro din 2020.

Astfel, Díaz Ayuso a explicat cele două proiecte de inovație pe care Comunitatea le are în desfășurare pentru a promova această leguminoasă: unul bazat pe utilizarea senzorilor, înaltă tehnologie, big data și activități de observare pe teren în parcelele de testare ale Institutului de Cercetare și Rurale din Madrid. , Dezvoltarea Agrară și Alimentară (IMIDRA); și Legsapiens, care încearcă să promoveze leguminoasele în agricultura ecologică. În plus, prin diferite investigații, nouă soiuri de năut au fost îmbunătățite pentru a le adapta la caracteristicile solului agricol regional și a obține, cu cultivarea continuă, un produs pur madrilen. În acest scop, se promovează utilizarea soiului numit Amelia, comercializat de La Garbancera Madrileña.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso încurajează consumul de năut de la Madrid și subliniază utilizarea tehnologiei pentru a îmbunătăți calitatea și competitivitatea cultivării acestuia.