Vineri, 27 ianuarie, sunt lansate patru filme în limba catalană:Mikado”Viața fără tine’, ‘Băiatul leu’ și ‘Yuku și floarea himalayană’. Dublarea și subtitrarea în limba catalană a acestor filme au sprijinul Secretariatului pentru Politică Lingvistică. În 2022, 83 de lungmetraje au fost dublate sau subtitrate în catalană cu sprijinul Departamentului de Cultură.

Mikado

Tanara Magda ii da colierul unei fete bolnave la spitalul unde lucreaza. Tatăl ei este sigur că minte din nou și când Magda își dovedește nevinovăția, se simte rușinat și vinovat, dar în același timp incapabil să admită că a greșit. Relația dintre cei doi este ruptă, iar deciziile trecutului vor avea consecințe ireversibile.

Reverso Films distribuie acest film într-o versiune dublată și în versiunea originală cu subtitrare în catalană.

Viața fără tine

Când prima dragoste a lui Joan Verra se întoarce în mod neașteptat după ani de absență, aceasta decide să nu-i dezvăluie că au avut un copil împreună. Această minciună este o oportunitate de a-i trece în revistă viața: tinerețea în Irlanda, cariera, iubirile și relația cu fiul său. O viață aparent plină, dar care ascunde un secret pe care va trebui să-l înfrunte.

Movie Films distribuie acest film într-o versiune dublată în catalană.

Băiatul leu

Dansul leului este o tradiție foarte importantă în sărbătorile Anului Nou Chinezesc, deoarece acest felin reprezintă puterea și curajul. Tânărul Gyun decide să devină dansator pentru a atrage o fată pe care a cunoscut-o. un om batran shifu (maestrul) care în tinerețe a fost un dansator excelent, îl poate învăța pe el și pe prietenii săi Kat și Doggie această tehnică maiestuoasă, dacă depășesc îndoielile, ridicolul și clasicismul.

Paycom Multimedia distribuie acest film de animație dublat în catalană.

Yuku și floarea himalayană

În vârful celor mai înalți munți de pe Pământ trăiește floarea din Himalaya. Yuku, un tânăr șoarece, își părăsește familia pentru a o găsi și a o oferi bunicii sale. Pentru a realiza acest lucru, el trebuie să treacă printr-o cale plină de obstacole. Dar în călătoria sa, Yuku își va face mulți prieteni datorită muzicii și cântecelor sale.

Pack Màgic distribuie acest film într-o versiune dublată și subtitrată în limba catalană.

Consultați panoul publicitar al Cinema în catalană.

Boost la dublare și subtitrare în catalană

Catalana și audiovizualul sunt două dintre cele patru axe strategice ale Departamentului de Cultură pentru legislatura actuală. Departamentul a deschis canale de dialog cu toți agenții din sector, inclusiv cu platformele audiovizuale. Aceste rânduri au fost prezentate la eveniment „Să întoarcem scenariul în audiovizual în catalană„cu participarea ministrului Culturii, Natàlia Garriga, și a secretarului de Politică Lingvistică Francesc Xavier Vila.

Trailerul „Mikado”. https://youtu.be/x-vOfonTwzQ

Săli de proiecție pentru „Mikado” http://www.gencat.cat/llengua/cinema/sessions_film.html?film=37039

Trailerul Băiatul Leu https://youtu.be/hKV6QsvTcXY

Săli de proiecție pentru „The Lion Boy” http://www.gencat.cat/llengua/cinema/sessions_film.html?film=36058

Trailer pentru „Viața fără tine” https://youtu.be/WfsUCLIXEvw

Săli de proiecție pentru „Viața fără tine” http://www.gencat.cat/llengua/cinema/sessions_film.html?film=37044

Trailer pentru „Yuku și floarea de Himalaya” https://youtu.be/JkswRCJgpTo

Săli de proiecție pentru „Yuku și floarea de Himalaya” http://www.gencat.cat/llengua/cinema/sessions_film.html?film=36909

Cinema în catalană http://www.gencat.cat/lengua/cinema

sursă: Cinematografele lansează patru filme în limba catalană până la sfârșitul lunii ianuarie