#Madrid –

Printre câștigători și finaliști la nivel național

Nouă centre de sănătate publică din Comunitatea Madrid au fost recunoscute în cea de-a cincea ediție a Premiilor BSH (Best Spanish Hospitals Awards®), a cărei ceremonie de premiere a avut loc pe 5 octombrie la Barcelona. Acestea sunt spitalele Puerta de Hierro Majadahonda, Gregorio Marañón, Getafe, El Escorial, Fuenlabrada, Villalba, Fundación Jiménez Díaz, Rey Juan Carlos (Móstoles) și Infanta Elena (Valdemoro), distinse printre câștigători și finaliști la nivel național.

Mai exact, cinci spitale din cadrul Serviciului de Sănătate din Madrid au obținut un loc printre spitalele premiate: Puerta de Hierro Majadahonda (la categoria „Urgență”); Gregorio Marañón și Villalba (ambele în „Procese chirurgicale”); precum și Fundația Jiménez Díaz și Rey Juan Carlos (ambele în „Procese medicale”).

Sănătatea publică a Comunității Madrid a reușit, de asemenea, să se poziționeze pe lista finaliștilor prin spitalele Puerta de Hierro Majadahonda, Fundación Jiménez Díaz și Infanta Elena (toate trei în „Procese chirurgicale”), Getafe și El Escorial (ambele în „Procesele materne și ale copilului”) împreună cu Gregorio Marañón și Fuenlabrada (ambele în „Procesele medicale”).

Aceste premii, organizate de firma de consultanță Higia Benchmarking, recunosc excelența spitalelor spaniole de îngrijire acută, publice și private, prin indicatori de eficiență, adecvare și calitate a îngrijirii, cu scopul de a promova îmbunătățirea continuă a managementului. Participarea la Premiile BSH Este gratuită și voluntară, iar evaluarea se realizează pe baza unor date obiective, cu criterii de înregistrare omogene.

Pentru a compara rezultatele, se stabilesc grupuri de spitale în funcție de portofoliul și structura de servicii: spitale publice regionale, spitale generale și de referință, spitale de înaltă tehnologie și spitale private.

Sursa: Comunitatea Madrid – Nouă spitale publice din Comunitatea Madrid, recunoscute în cea de-a cincea ediție a Premiilor BSH