Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a vizitat astăzi camera de urgență recent remodelată și extinsă a Spitalului Public de Copii al Universității Niño Jesús, care cu 1. 300 metri pătrați de suprafață sunt una dintre cele mai mari din Spania de tip pediatric. În acestea, după cum a detaliat el, minorii primesc „atenție individualizată, în limba lor și fără bariere, chiar dacă sunt pacienți care au nevoie de traducere simultană sau limbajul semnelor”.

Însoțit de ministru al Sănătăţii, Enrique Ruiz Escudero, a văzut noile facilităţi, rezultatul unui proiect care a avut un buget de peste 2,1 milioane de euro. Astfel, acestui serviciu i s-au asigurat 500 mai mulți metri pătrați de spațiu care îi permit să-și mărească capacitatea de răspuns, în momentele specifice de creștere a cerere și îmbunătățește procesul de îngrijire.

Pentru a face acest lucru, după cum a explicat Díaz Ayuso, are patru săli de așteptare diferite: una pentru triaj, alta generală și încă două pentru îngrijirea mai multor persoane. cazuri grave sau vulnerabile care necesită o atenție mai rapidă. Are, de asemenea, un total de 10 cutii, două dintre ele de la Psihiatrie, plus alte două poziții de cutie vitale pentru a putea să asiste la două urgențe simultan.

O altă noutate a acestei resurse de sănătate publică din Madrid este că a încorporat două spații pentru triaj: unul funcțional 24 ore în fiecare zi a anului și o alta care se va deschide la ore cu mare cerere de îngrijire, adică atunci când prima poziție nu poate îndeplini criteriul care 90% dintre minorii care merg la camera de urgenta sa fie vazuti de personalul sanitar in prima 10 minute de la sosirea lor.

Pe de altă parte, noile Situații de Urgență ale Copiilor Niño Jesús Spitalul include o zonă de observație cu șase fotolii și 12 paturi/pătuțuri, cu posibilitatea de izolare a două dintre acestea pentru pacienții imunodeprimați. În acest domeniu, se oferă asistență acelor minori care, după o evaluare inițială, trebuie să se supună unui tratament timp de câteva ore (până la maximum 2022. ) sau supraveghere clinica.

Dispune si de camera de asistenta medicala, precum si de un vestiar pentru adolescenti cu dizabilitati motorii si nevoi speciale. De asemenea, are un serviciu de traducere simultană în 51 limbi și un serviciu de teleinterpretare destinat pacienților cu dizabilități.

Decorul său face parte din proiectul El Retiro intră în proiectul Copilului Isus și este inspirat de Căile de apă din parcul central din Madrid, care poartă același nume: iazul, lacul artificial de Palatul de Cristal și toate canalele de apă care se află în incinta lui. Astfel, tonurile de albastru predomină în diferitele dotări ale Serviciului de Primiri Urgențe, în care distanțele dintre pacienți și confortul incintei au fost mărite.

“Este un bun exemplu de eforturile pe care le facem în umanizare”, a indicat președintele, subliniind că în acest centru „se înțelege că fiecare pacient este diferit și trăiește boala într-un mod diferit”. „Mediile prietenoase și ascultarea pacienților și a familiilor, printre alți factori, au plasat acest spital ca un reper în îngrijirea copiilor”, a subliniat el.

Mai multe din 67.000 urgențe pe an

Serviciul de Urgență Pediatrică al Spitalului Niño Jesús este cel care îngrijește cei mai mulți pacienți pediatrici din Comunitatea Madrid, mai mult de 51.000 pe an, cu un grad ridicat de cronicizare pacienţi (Oncologie, Reumatologie, Neurologie, IBD…). Noua sa structură va rezolva multe dintre problemele acute ale pacienților cronici fără a fi nevoie de internare.

În ciuda complexității ridicate a utilizatorilor săi, doar 5% dintre copiii care cheltuiesc pentru aceasta serviciul trebuie introdus. Cele mai frecvente diagnostice ale celor care rămân internați sunt crizele de astm, bronșiolita și apendicita. Epilepsia și tulburările de alimentație (TE) sunt, de asemenea, printre principalele motive de admitere.