Comunitatea Madrid a acordat marca sa de calitate Madrid Excelent la mai mult de 700 companii și entități încă de la crearea sa în 2001, recunoscând astfel angajamentul față de inovare, îmbunătățire constantă și contribuție activă la dezvoltarea economică și socială a regiunii. Este o auto-certificare comparabilă cu standardele ISO sau EFQM la care se pot aplica organizațiile de toate sectoarele și dimensiunile.

Ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, Javier Fernández-Lasquetty a prezentat acest lucru acreditare astăzi către CEO-ul Endesa, José Bogas, în timpul vizitei sale la centrul de control al companiei de electricitate de pe strada Ribera del Loira din capitală. De acolo, transportul, transformarea și distribuția energiei sunt supravegheate în 24 ore ale zilei, pe 365 zile ale anului.

“Pentru guvernul regional este o satisfacție pe care tot mai multe companii mizează astfel pentru excelență și pentru găsirea de soluții creative și inovatoare pentru a o atinge”, a subliniat regizorul.

În prezent, un total de

. companiile care activează în regiune mențin acest certificat promovat de Fundația Madrid pentru Competitivitate, care dezvoltă proiecte axate pe țintirea potențialului economic și de afaceri și promovarea colaborării public-private pentru promovarea competitivității.

Pentru a obține această recunoaștere, solicitanții trebuie să efectueze o serie de procese care sunt verificate de către entitățile de certificare pentru a verifica respectarea standardelor minime de calitate. Acesta este pasul anterior înainte ca Comisia de Calitate și Consiliul de conducere al Fundației Madrid pentru Competitivitate să aprobe concesiunea, pe o perioadă de trei ani. Din acel moment, marca poate fi folosită și anual vor fi efectuate evaluări și de către organisme independente.

În cazul Endesa, angajamentul acesteia a fost verificat cu bunăstarea lucrătorilor săi și cu grijă față de mediu, eficiență energetică și transformare digitală.

„În ceea ce privește Executivul regional, vom continua să mizăm pe instrumente de colaborare cu companii și să recunoaștem excelența și calitatea organizațiilor noastre, toate acestea prin eliminarea obstacolelor care împiedică desfășurarea activității lor”, a conchis Fernández-Lasquetty.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea și-a acordat marca Madrid Excelent mai mult de 700 companii și entități de la crearea sa în 2001