Sute de mii de copii români au fost abandonaţi de părinţii plecaţi în străinătate. Aproximativ 350 de mii de copii din România trăiesc fără unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, mulţi având depresii puternice, iar unii chiar s-au sinucis, scrie ziarul italian La Repubblica, citat de mediafax.ro, subliniind că trebuie căutate soluţii la această problemă.

Aproximativ trei milioane de români au plecat din ţară în ultimii ani pentru a lucra în ţări occidentale, în căutarea unor condiţii de trai mai bune, notează La Repubblica, precizând că numărul românilor din Italia a depăşit un milion în 2010, faţă de 8.000 în 1990.

Jumătate dintre copiii rămași acasă au mai puţin de zece ani, șaisprezece la sută dintre ei au petrecut mai mult de un an fără părinţi, iar trei la sută, peste patru ani”, precizează publicaţia italiană.

Potrivit statisticilor, o treime dintre copiii abadonaţi sunt depresivi. La Repubblica notează că presa din România a relatat în ultimii ani despre peste 20 de cazuri de sinucideri în rândul copiilor.