Vizita cancelarului german în România a produs mai puţine ştiri decât s-ar fi aşteptat de la un eveniment de asemenea anvergură. Una dintre declaraţiile făcute cu această ocazie a fost formulată referitor la datoriile României către anumite firme germane.  

Premierul Emil Boc i-a dat asigurări cancelarului german Angela Merkel că statul român face toate eforturile necesare pentru a-şi achita datoriile faţă de firmele germane, iar oficialul german consideră că este important să existe o siguranţă juridică în domeniul investiţional.

Angela Merkel a declarat că a abordat acest subiect cu omologul său român şi i-a atras atenţia că astfel de situaţii nu sunt pozitive pentru mediul investiţional.

În contextul acestor restricţii privind bugetul public, totuşi primul-ministru a afirmat că, pas cu pas, aceste cazuri vor fi tratate în sensul unui climat investiţional îmbunătăţit. Important este să nu rămână nişte cazuri vechi şi să avem o siguranţă juridică pentru a nu mai avea astfel de probleme„, a declarat Angela Merkel, întrebată dacă au existat semnale pozitive din partea oficialului român privind plata celor 143 de milioane de euro pe care statul român le datorează firmelor germane, relatează agerpres.ro.