Ministrul Sănătății, Josep Maria Argimon, și primarul orașului Tortosa, Meritxell Roigé, s-au întâlnit astăzi pentru a anunța începerea primei etape de acțiune în care Departamentul Sănătății va aloca 30 milioane de euro în prima fază a lucrărilor de extindere a Spitalului Verge de la Cinta din Tortosa. Licitația pentru proiect și lucrări vor începe în această vară. Lucrările sunt preconizate să dureze aproximativ doi ani, iar noile spații vor începe să funcționeze la mijloc 2025.

Lucrările vor permite reformarea și extinderea dotărilor a Spitalului în vederea integrării serviciilor necesare cu un modul nou construit de 5. 500 metri pătrați de îngrijire (și 1. 500 de clădire tehnică). Acest modul cu patru etaje, nou construit, va adăposti un nou bloc chirurgical cu cinci sau șase săli de operație, ambulatori, o parte din spitalul de zi și două etaje de parcare, printre alte servicii.

Zona chirurgicală al Spitalului actual va fi și renovat (aproximativ 1. 800 metri pătrați).

L Extinderea va include și construcția unui nou lift nucleu, care va acoperi decalajul existent, în vederea îmbunătățirii accesului pietonal la spital, și crearea unei parcări temporare în afara șantierului pe durata lucrărilor

Această primă fază răspunde la nevoia urgentă de a garanta calitatea îngrijirilor atât pentru profesioniști, cât și pentru utilizatorii Spitalului Verge de la Cinta din Tortosa. Acest spital este referința regiunii sanitare Terres de l’Ebre și oferă servicii în plus față de 175.

Departamentul optează pentru construirea unui nou Spital, odată ce a analizat avantajele și dezavantajele dintre o a doua fază de extindere sau un nou spital. Prognoza este de a licita pentru noul proiect de spital anul viitor 2025. Primarul municipiului Tortosa, Meritxell Roigé, a oferit un teren pentru construirea noului Spital Departamentului de Sănătate, care va studia acum fezabilitatea acestuia pentru a-l construi.

) Sursa: Departamentul de Sănătate și Consiliul Municipiului Tortosa anunță începerea lucrărilor de extindere și reformare a Spitalului de Verge de la Cinta