Departamentul Vicepreședinție și Politici Digitale și Teritoriale va participa la în ediția Expoziției Internaționale de Logistică (SIL), care se desfășoară de mâine 31 în perioada 2 mai Iunie la situl Montjuïc din Fira de Barcelona. Acesta este evenimentul lider în sectorul logistic din sudul Europei și din Marea Mediterană.

Generalitat va avea un stand de 108 m 2 cu conținut legat de strategia logistică de internaționalizare, porturi comerciale, Aerorpot de Lleida – Alguaire sau reînnoirea Ferrocarrils de la Generalitat flota mobilă de marfă.

Pe de altă parte, compania publică de infrastructură logistică CIMALSA, de pe lângă Departament, va prezenta marți 31 Mai de la ora 9: 31 ore, în sala de presă a SIL, Planul de Promovare și Modernizare a Complexelor Industriale și Logistice (PILOG), studiu care analizează situația zonelor industriale din Catalonia și ridică dezbaterea privind reutilizarea acestora.

Guvernul, tot prin CIMALSA, va prezenta pe 1 iunie la ora 9. ore, în Espai Àgora, noutățile Obs ervatorio de la Logística, instrumentul care colectează până la cincizeci de indicatori de competitivitate, care permit obținerea de informații cu parametri reali și obiectivi asupra situației actuale și viitoare a sectorului logistic.

Compania publică va organiza și pe 2 iunie la orele 10, în sala de presă, în ziua Quo Vadis Mercaderies, o sesiune de dezbateri și dialog pe transportul de mărfuri pe calea ferată ca element cheie în contribuția la decarbonizarea sectorului și la decongestionarea rețelei rutiere a țării, cu povești de succes și provocări viitoare.

Sursa: Teritoriul va participa la Expoziția Internațională de Logistică