Departamentul de Acțiune Climatică, Alimentație și Agenda Rurală al Generalitati de Catalunya promovează licitația pentru procedura de consolidare a terenurilor. laria zonei uscate a municipiului Cubells, cu o suprafata totala de 2. 295 hectare, o durata de doi ani, si o investitie de 261. 261 €.

Această acțiune va beneficiază un total de 359 proprietari, și intenționează să deruleze cele două faze inițiale ale procedurii, constând din documentele Baze provizorii și Baze definitive. În această concentrare de parcele coincid două subperimetre diferite de acțiune, deși se așteaptă să urmeze procedura administrativă concomitent. Zona de nord a municipiului, aproximativ 600 hectare care va urma o procedură obișnuită, iar zona de sud, aproximativ 1. 700 hectare, care vor urma o procedură de Eco-concentrare a parcelelor deoarece este inclusă în zona specială de protecție a păsărilor din Valls del Sió – Llobregós.

Concentrarea parcelelor reprezintă o îmbunătățire foarte importantă pentru exploatațiile agricole ale teritoriului, prin îmbunătățirea structurii proprietății, astfel încât să permită reducerea costurilor exploatării acestuia, contribuind la îmbunătățirea chiriilor fermierilor, ceea ce duce la o mai mare fixare și continuitate a populației în mediul rural, contribuind la echilibrul teritorial. În același timp, reprezintă o procedură durabilă, întrucât nu are impact asupra mediului, întrucât se limitează la finalizarea operațiunilor necesare îmbunătățirii structurii proprietății pentru a-și face ferma mai eficientă și mai competitivă pentru viitor.

Sursa: Departamentul de Acțiune Climatică licitează pentru concentrarea parcelelor în zona uscată a orașului Cubells, în suprafață totală de 2. 295 hectare și o investiție de 261. 261 €