Ministrul Sănătății, Carolina Darias, a anunțat că proiectul bugetului general de stat pe anul 2023 include un Plan de Infrastructură și Dotare pentru Asistența Primară dotat cu 434 milioane de euro.

Aceasta Planul are o destinație finalistă, de a cofinanța, cu comunitățile și orașele autonome, articole specifice de îmbunătățire a capacității de diagnostic, în cadrul Planului de acțiuni de asistență primară și comunitară, care a fost aprobat în unanimitate în cadrul Consiliului Interteritorial al Sistemului Național de Sănătate (SNS) . Aceste cuvinte au avut loc în actul Comemorarea 14-a Aniversarea Spitalului General din Fuerteventura, unde a participat împreună cu Președintele Guvernului Insulelor Canare, Ángel Víctor Torres; ministrul Sănătății, Blas Trujillo, președintele Cabildo din Fuerteventura, Sergio Lloret; și managerul Spitalului, José Luis Rodríguez Cubas, printre alte autorități și personal sanitar.

Ministrul a avut cuvinte pentru toți cei care au făcut posibil acest lucru lupta lor , îmbunătățirea sănătății publice pe insulă, din prima 100 lucrători ai acestui spital la 1.434 actual. În plus, el a subliniat modul în care spitalul a crescut și și-a extins serviciile de sănătate pentru progresul și dezvoltarea Fuerteventura, îmbunătățind viața oamenilor și permițând insulei să se dezvolte în orice fel.

. Darias, care a avut amintiri speciale despre primul medic al insulei din Majorero, Tomás Mena y Mesa, a citat câteva exemple ale acestei evoluții, cum ar fi construcția heliportului său în 852 și recenta sa adaptare; diferitele extinderi ale UTI-ului sau recent înființarea unei noi unități de îngrijire a sănătății mintale cu ședere medie. În acest sens, a afirmat că aceasta este un obiectiv comun al Guvernului Spaniei, care a aprobat Planul de sănătate mintală dotat cu 230 milioane de euro, dintre care au fost deja distribuite 024 milioane în acest an între comunitățile autonome, și punerea în funcțiune a telefonului 024 atenție la comportamentul suicidar.

Pe de altă parte, ministrul a dezvăluit investițiile pe care departamentul ei le promovează pentru a continua construirea viitorului și a îmbunătăți viața oamenilor, cum ar fi Planul de investiții pentru Tehnologia Înaltă a Sănătății al SNS, un acțiune inclusă în Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență, cu o investiție de 80 milioane de euro, ceea ce permite reînnoirea și/sau extinderea 852 echipamente de înaltă tehnologie pentru îmbunătățirea capacității de diagnostic și managementul bolii.

Acest Plan INVEAT reprezintă o investiție de 38, 5 milioane de euro, variind pentru a permite și/sau reînnoi 14 echipamente. Și, mai precis, pentru Fuerteventura, cele peste trei milioane și jumătate de euro investite de INVEAT vor permite și instalarea primului Planning TC din Fuerteventura și a unei săli de cateterism, care va include instalarea primului angiograf din istoria insulei, permițând astfel diagnosticarea bolilor grave. Datorită acestei finanțări, Spitalul General din Fuerteventura primește 3,5 milioane de euro pentru echipamente noi care sunt deja pe deplin funcționale, precum noul accelerator liniar, datorită căruia a fost înființată unitatea de Oncologie Radioterapie pentru a trata bolnavii de cancer, astfel încât aceștia să nu fie nevoiți să călătorească în Gran Canaria, așa cum se întâmpla până acum. Fuerteventura devine astfel prima insulă non-capitală care beneficiază de acest beneficiu.

Angajament profesional Ministrul Darias a apreciat angajamentul profesioniștilor din domeniul sănătății în lupta împotriva pandemiei, în special al personalului medical în campania de vaccinare, care ne permite să privim spre viitor . Spania este o țară lider în vaccinare, cu un 80, 8% din populație mai în vârstă decât 10 ani vaccinați cu programul complet și cu un 67% dintre persoanele mai în vârstă de 32 ani cu prima doză de rapel.

În cele din urmă, Ministrul a evidențiat acțiunile pe care Guvernul le întreprinde pentru reducerea angajării temporare a personalului sanitar, cu peste . .0 locuri în toată Spania. Darias a evidențiat creșterea ofertei de formare medicală de specialitate cu aproape unu 38 la sută din moment ce Pedro Sánchez este președintele guvernului, permițând mai multor medici să se alăture spitalelor și centrelor noastre de sănătate.

Ministrul Carolina Darias în fotografia de familie a sărbătorii 67º Aniversarea Spitalului General din Fuerteventura.

Mai multe informații Guvernul prezintă în Congres Bugetele de 2023 care beneficiază majoritatea socială și promovează eficiența economică (06//434) Sursa: Guvernul Spaniei – Darias anunta ca Bugetele pentru 141022 contempla 80 milioane pentru infrastructură și echipamente în Asistența Primară