Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni a lansat programul „Curs de Limba Romana„, cu scopul de a promova studiul limbii romane in comunitatile romanesti de peste hotare. Proiectul prezinta un caracter inedit, numarandu-se printre putinele resurse electronice disponibile care permit accesarea si parcurgerea gratuita a unor module de studiu a limbii romane.

Cursul se adreseaza romanilor aflati in afara granitelor care vorbesc limba romana, insa nu au studiat intr-o institutie de invatamant cu predare in limba romana, precum si celor care doresc sa dobandeasca si sa isi perfectioneze cunostintele gramaticale si de lexic.

Portalul vizeaza stimularea capacitatii de intelegere, de dialog si de asimilare a unei pronuntii corecte in limba romana, fiind structurat in 3 module si 30 de lectii, formulate in functie de gradul de dificultate abordat. Cursul nu necesita cunostinte avansate de folosire a computerului, iar exercitiile si textele sunt insotite de materiale audio si ilustratii care faciliteaza parcurgerea lor.

Acest portal poate reprezenta un instrument util atat pentru studiul individual, cat si in cadrul orelor de limba si literatura romana.

Accesarea lectiilor si a modulelor este gratuita si se poate face direct de pe pagina de index a Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni sau introducand adresa http://www.dprp.gov.ro/elearning/.