Ambasada Romaniei de la Madrid foloseste din ce in ce mai des pagina de pe Facebook pe care publica in mod constant informatii utile legate de serviciile consulare. Una dintre aceste informari se refera la posibilitatea de a obtine certificatul romanesc gratuit.

„Daca va prezentati la unul din consulatele Romaniei in primele 14 zile de la nasterea noului nascut obtinerea certificatului de nastere romanesc este gratuita. Trebuie sa prezentati documentul de iesire din spital care trebuie stampilat la Colegiul Medicilor din comunitatea unde s-a nascut minorul apoi apostilat cu apostila de la Haga. Acest document trebuie prezentat la consulat in termenul de 14 zile certificatele de nastere ale parintilor, cartile lor de identitate sau pasapoartele”, se precizeaza pe pagina de Facebook a Ambasadei de la Madrid.
Despre titlul de calatorie: „Daca doriti sa obtineti un titlu de calatorie pentru a pleca in Romania, va informam ca il puteti solicita cu 5 luni inainte de data prevazuta pentru calatorie. Va sugeram sa nu lasati pe ultimele zile inainte de plecarea spre Romania si sa solicitati din timp titlurile de calatorie. Puteti obtine in aceste zile titluri de calatorie valabile pentru perioada sarbatorilor de Paste sau chiar a concediilor din iulie. Nu e nevoie de programare prealabila.”