Restrictiile aplicate in Spania pana la 31 decembrie 2013 privind accesul cetatenilor romani presupun indeplinirea unor conditii in vederea solicitarii autorizatiei de munca.

Pasii prin care se poate primi autorizatia de munca in Spania
1. Obținerea de catre angajator a autorizației de munca pentru cetațenii romani care pe data de 22 iulie 2011 nu erau activi pe piața muncii sau care nu sunt membri de familie (soțul/soția și copiii pana la varsta de 21 de ani, sau peste 21 de ani aflați in intreținere) ai unui cetațean roman cu liber acces pe piața muncii. Din partea cetateanului roman nu se solicita decat un document national de identitate valabil (carte de identitate, pasaport), restul documentelor fiind solicitate din partea angajatorului.

2. Afilierea si inscrierea la sistemul de securitate
sociala spaniol (Afiliación y Alta en la Seguridad Social). inainte de inceperea activitatii lucrative, angajatorul trebuie sa va inscrie ca salariat al sau la sistemul de securitate sociala spaniol (Seguridad Social).

3. inaintea semnarii contractului poate fi solicitata efectuarea controlul medical (reconocimiento médico) care va dovedi daca sunteti apt din punct de vedere fizic/psihic, sa desfasurati activitatea specifica postului pentru care ati fost selectionat. in cazul in care contractul dumneavoastra de munca nu depaseste 180 de zile, efectuarea acestui control medical nu este obligatorie.

4. Contractul de munca se semneaza la inceputul relatiei de munca, iar o copie a acestuia vi se inmaneaza dumneavoastra. Angajatorul are obligatia de a comunica incheierea contractului de munca Serviciului Public de Ocupare (www.sepe.es).

ACEASTA PROCEDURA NU MAI ESTE NECESARA DATORITA FINALIZARII PERIOADEI TRANZITORII LA 31 DECEMBRIE 2013.

{loadposition publi-in-article}{jathumbnail off}