Indragitul actor Nae Lăzărescu a murit joi dimineaţă, la vârsta de 72 de ani, dupa cum informeaza Mediafax.ro, care-l citeaza pe Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Comedie „Constantin Tănase”. 

Trupul neînsufleţit al actorului Nae Lăzărescu va fi depus, vineri la prânz, la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase.

Potrivit directorului Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, actorul Nae Lăzărescu a murit în locuinţa sa, după ce miercuri seară a fost împărtăşit şi spovedit.
Potrivit unor surse medicale, citate de Mediafax.ro, Nae Lăzărescu avea o suferinţă cronică la ficat şi era în investigaţii. 

 

Colectivul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” anunță cu infinite regrete și imensă tristețe încetarea din viață a marelui actor și scriitor, autor de texte memorabile pentru Revista românească, Nae Lăzărescu, cel care și-a legat definitiv numele și cariera de Spectacolele REVISTEI ROMÂNEȘTI, se precizeaza pe pagina web a teatrului. Actorul Nae Lăzărescu s-a născut pe 30 ianuarie 1940.

Actorul care i-a vizitat in mai multe ocazii si pe romanii din Spania, va fi înmormântat, sâmbătă, la Focşani, conform voinței sale. Alături de Vasile Muraru, partenerul său de scenă și parcă de-o viață, NAE LĂZĂRESCU a scris istoria Teatrului de Revistă jucând în mii de spectacole. Cei doi au debutat pe această scenă în anul 1982, presa vremii titrând ”Un nou cuplu la Tănase”.

În stagiunea 2012 – 2013 NAE LĂZĂRESCU a jucat in spectacolele sale ”REVISTA REVISTELOR”, ”IDOLII FEMEILOR”, ”ARCA LUI NAE ȘI VASILE”, ”COMEDIE PE TITANIC”, ”VESELIA NU-I ÎN CRIZĂ”, ”PIEI, DRACE!!!” s.a.

La Gala VIP din 28 noiembrie 2013, actorul NAE LĂZĂRESCU a fost distins cu PREMIUL de EXCELENȚĂpentru întreaga activitate în slujba Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”. Din cauza stării precare de sănătate, acesta nu a putut fi prezent. Premiul i-a fost ridicat de Directorul Teatrului, actorul ALEXANDRU ARȘINEL,Alexandru Arsinel, Directorul Teatrului de Revista “Constantin Tanase”, recompensat tot atunci cu Premiul AMBASADORUL TEATRULUI ROMÂNESC.

Anul trecut, pe 26 octombrie, cuplul NAE LĂZĂRESCU – VASILE MURARU a fost sărbătorit la Sala Palatului cu ocazia unui spectacol dedicat aniversării a 30 de ani de teatru, muzică și film.

Nae Lăzărescu spunea în iulie că s-ar putea să fie nevoit să ia o pauză de la actorie, din cauza unor probleme de sănătate. Actorul arăta, într-un interviu, că a făcut stand-up comedy de când s-a născut şi că a vrut neapărat să lucreze la Teatrul „Constantin Tănase”.

 

{loadposition publi-in-article}{jathumbnail off}