Am primit o întrebare de la una dintre cititoarele noastre care urmează să aibă un copil și dorește să știe dacă poate să călătorească cu el din Spania în România și în ce condiții.

Ana P: – Bună ziua, am văzut că oferiți informații mult mai utile decât paginile unor consulate. Eu o să am un copil aici și având dreptul la concediu de maternitate plus luna de vacanță aș vrea să plec în țară.
Îmi puteți spune de ce documente aș avea nevoie pentru a călători cu un nou-născut?
Mulțumesc.

RĂSPUNS:
În principiu, mama poate călători cu bebe în România fără nicio problemă dacă minorul are un document de călătorie valabil (pașaport sau titlu de călătorie) și dacă nu există neînțelegeri între părinți cu privire la minor.
Dacă minorul nu are certificat de naștere românesc, în România va trebui ca mama să solicite transcrierea certificatului spaniol de naștere și apoi pașaportul. Pentru pașaport și pentru a reveni în Spania, mama va avea nevoie de acordul tatălui.

[textblock style=”3″]Ai o întrebare? Scrie-ne pe email la redactia@romanul.eu și vom încerca să te ajutăm.[/textblock] [contact-form][contact-field label=’Nume’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Întrebare’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]