#Spania – Ministerul ia astfel inițiativa după ce a fost informat, prin intermediul mai multor beneficiari ai Bonusului Tineret Cultural, că societatea nu este responsabilă pentru rambursare.

Ministerul a reamintit organizatorilor că, conform regulamentului Bonusului Cultural pentru Tineret, companiile membre sunt obligate să ramburseze banii prin aceleași mijloace cu care s-a făcut plata.

Acest lucru este prevăzut la articolul 7 din Ordinul CUD/987/2022, din 18 octombrie, prin care se modifică Ordinul CUD/673/2022, din 13 iulie, care stabilește textual: „Când, din motive imputabile entității aderate sau, după caz, furnizorilor sau prestatorilor săi de servicii, este imposibil să se furnizeze produsul cultural sau să fie imposibil de achitat, odată cu prestarea serviciului cultural achitat, suma corespunzătoare prin activitatea culturală aferentă. Suma menționată mai sus trebuie rambursată în același mod prin care a fost efectuată plata.

Cardul Youth Cultural Bonus funcționează ca un card preplătit, astfel încât rambursarea prețului biletului urmează același proces ca și cu orice alt card bancar.

Sursa: Guvernul Spaniei – Cultură și Sport îndeamnă organizatorii Festivalului Reggaeton să activeze returul biletelor achiziționate cu Bonusul Cultural Tineret