#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a inaugurat astăzi, pe aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas, noul hangar al companiei spaniole Swiftair, unde a afirmat că regiunea este „locomotiva economică a Spaniei”, cea care generează cele mai multe locuri de muncă și cea care atrage cele mai multe investiții. „Suntem de neoprit: ca putere culturală, turistică, digitală, de calitate a vieții sau ca mare centru logistic”, a asigurat președintele, care a evidențiat potențialul aerodromului din Madrid, cu conectarea a 220 de destinații în 74 de țări, și generarea a 300.000 de locuri de muncă.

Însoțit de primarul capitalei, José Luis Martínez-Almeida, șeful guvernului regional a subliniat rolul administrațiilor pentru ca companiile să poată funcționa „în cadrul unui model economic care oferă stabilitate și securitate juridică, care le încurajează să inoveze și să întreprindă proiecte cu cele mai puține obstacole și obstacole posibile”. Acest model, a adăugat el, este cel pe care Comunitatea Madrid îl oferă de mai bine de 20 de ani, bazat pe libertate ca axă a tuturor politicilor sale. „Știm că cel mai bun mod de a le promova activitatea este să se amestece cât mai puțin în deciziile lor”, a considerat el.

În acest scop, guvernul regional reduce taxele, a făcut din Madrid singura comunitate autonomă cu un regim comun fără taxe proprii și aplică măsuri de reducere a birocrației și a reglementărilor excesive: înlocuirea unei licențe cu o declarație responsabilă în instalarea infrastructurilor de telecomunicații; simplificarea procedurilor de evaluare a mediului; sau flexibilitatea regimului funciar pentru instalarea firmelor industriale.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso: „Suntem de neoprit: ca putere culturală, turistică, digitală, de calitate a vieții sau ca mare centru logistic”