#Spania – Afiș pentru Ziua Internațională a Muzeelor ​​2024.

Distribuie pe Muzeele de stat ale Ministerului Culturii se alătură sărbătoririi Zilei Internaționale a Muzeelor ​​și Nopții Europene a Muzeelor ​​sâmbătă viitoare, 18 mai. Sub deviza „Muzee pentru educație și cercetare”, aceștia organizează diferite activități pe parcursul săptămânii

pentru toate publicurile, cu scopul de a-și consolida rolul educațional, de explorare și diseminare a gândirii critice și a ideilor noi.

Cu ocazia acestei aniversări, creată în 1977 de Consiliul Internațional al Muzeelor ​​(ICOM), sâmbătă, 18 mai, intrarea în cele 16 muzee de stat ale Ministerului Culturii va fi gratuită. În plus, pe parcursul săptămânii, au fost planificate activități pentru toate publicurile: de la ateliere pentru adulți, tineri și copii, recitaluri muzicale, tururi ghidate, animație teatrală, conferințe, sau cinema.

Stimularea creativității, învățarea modului în care funcționează muzeele, modul în care colecțiile lor contribuie la cercetare și generarea de noi cunoștințe sunt câteva dintre obiectivele acestor propuneri care vă vor permite să vizitați depozite sau să efectuați vizite nocturne, precum și să învățați despre muzeologie, fotografie, arheologie sau tehnici. textile.

În plus, Ziua Internațională a Muzeelor ​​este un bun prilej de a vizita expozițiile temporare recent deschise în muzeele de stat. Printre acestea se numără „Convivium: arheologia dietei mediteraneene”, în Muzeul Național de Arheologie, sau „Chupas y parkas”. Rockers and mods since Brighton 1964′, la Muzeul Naţional de Antropologie, ambele din Madrid; sau „Călătorește pentru a picta. Sorolla și sculptura pictată’, în Muzeul Național de Sculptură, din Valladolid.

Consultați agenda completă pe site-ul muzeelor ​​de stat.

Noaptea Europeană a Muzeelor: activități nocturneTot pe 18 mai, cu ocazia celei de-a 20-a Nopți Europene a Muzeelor, unsprezece dintre muzeele de stat își vor deschide gratuit porțile în orele extraordinare ale nopții.

Activitățile sunt distribuite în diferite părți ale teritoriului. Muzeul Național de Arheologie Subacvatică. ARQVA, din Cartagena, va organiza o pictură murală în colaborare pentru a colecta amprenta întregului public vizitator în acea noapte. În Valladolid, Muzeul Național de Sculptură va oferi mici concerte nocturne de jazz, swing și țigani, conduse de Manusser. În Santillana del Mar, Muzeul Național și Centrul de Cercetare din Altamira va oferi deja tradiționala activitate „Altamira cu lumina ei originală” publicului care și-a rezervat deja biletul.

În Mérida, Muzeul Național de Artă Romană va prezenta recreări istorice care vă vor permite să înțelegeți în profunzime diferite aspecte ale Romei Antice și ale locuitorilor săi. Iar la Valencia, Muzeul Național de Ceramică și Arte Sumptuare „González Martí” va oferi vizite nocturne teatrale.

În Madrid, Muzeul Național de Antropologie, Muzeul Național de Arte Decorative, Muzeul Cerralbo, Muzeul Sorolla și Muzeul Costumelor; în Valladolid, Muzeul Casa Cervantes; iar în Toledo, Muzeul Sefard și Muzeul El Greco vă vor permite să vizitați expozițiile lor noaptea, pe lângă faptul că oferă diferite surprize publicului vizitator.

Consultați orarele și activitățile pe site-ul web de orar al muzeului de stat.

Tururi virtualeMai mult, pentru cei care nu pot merge la muzee, Ministerul Culturii tocmai a lansat noi tururi virtuale pentru cele 16 muzee din rețeaua Muzeelor ​​de Stat. Peste 46.000 de fotografii de înaltă rezoluție alcătuiesc aceste tururi care permit utilizatorilor să navigheze în camerele și colecțiile muzeelor ​​prin vederi panoramice de 360º și să se adâncească în detaliile a peste 200 de lucrări digitalizate, prin

videoclipuri comentate, articole științifice, documente sonore și informații despre contextul lor istoric, figuri conexe sau anecdote care

Își vor dezvălui cele mai necunoscute secrete.

Accesați vizite virtuale de pe site-ul muzeelor ​​de stat

Cele 16 muzee de stat aflate în administrare directă a Ministerului Culturii sunt:

Cartagena (Murcia)Muzeul Național de Arheologie Subacvatică. ARQVA

MadridMuzeul Național de Arheologie

Muzeul Costumelor. Centrul de Cercetare a Patrimoniului Etnologic

Muzeul Sorolla

Muzeul Cerralbo

Muzeul National de Arte Decorative

Muzeul National al Romantismului

Muzeul Americii

Muzeul National de Antropologie

Merida (Extremadura)Muzeul National de Arta Romana

Santillana del Mar (Cantabria)Muzeul Național și Centrul de Cercetare Altamira

Toledo (Castilla-La Mancha)Muzeul El Greco

Muzeul Sefard

ValenciaMuzeul Național de Ceramică și Arte Somptuare „González Martí”

Valladolid (Castilia și León)Muzeul Național de Sculptură

Muzeul Casa lui Cervantes

Mai multe informatii Programare specială în muzeele administrate de Direcția Generală Patrimoniu Cultural și Arte Plastice Programul Muzeului de Stat pentru Ziua Internațională a Muzeelor Vizită virtuală a muzeelor ​​de stat Mai multe stiri Muzeele de Stat lansează tururi virtuale la rezoluție înaltă Etichete: Cultură Educaţie Sursa: Guvernul Spaniei – Cultura sărbătorește Ziua Internațională a Muzeelor ​​în 2024 sub deviza „Muzee pentru educație și cercetare”