Ocuparea forței de muncă în turism a atins în martie nivelul pre-pandemic , cu 2.356.910 Afiliați de asigurări sociale care reprezintă 85, 4% din deversarile care au fost in sector in aceeasi luna de 2019, conform datelor publicate de Turespaña.

Afiliații în activități turistice reprezintă ,1% din totalul afiliaților din economia națională.

„Redresarea viguroasă a turismului care are loc în țara noastră are un prim impact direct și imediat asupra ocupării forței de muncă. Chiar înainte de o Săptămâna Mare care a fost extraordinară, afilierea în sector s-a situat la niveluri pre-pandemice în luna martie. și aproape de 330. locuri de munca in activitati turistice in ultimul an, ceea ce confirma moment bun pe care îl trăiește turismul. Dacă în criza financiară anterioară, ocuparea forței de muncă în turism a durat șase ani pentru a se redresa, astăzi suntem aproape de nivelurile pre-pandemice la doi ani de la cea mai gravă criză cu care s-a confruntat sectorul din întreaga sa istorie, care a fost posibilă, printre altele, datorită scutul de protecție a lucrătorilor și companiilor desfășurat de Guvern și procesul de vaccinare de succes”, a apreciat ministrul Industriei, Comerțului și Turismului, Reyes Maroto.

. Ramuri de activitate Variația afiliaților a fost pozitivă în toate ramurile de turism: industria hotelieră a crescut cu 135 .783 afiliați (135.180 în servicii de alimentație și băuturi și . 423 în servicii de cazare); celelalte activități pe care le aveți riscurile au crescut cu 000.76 afiliați, în timp ce în agențiile de turism s-a înregistrat o creștere cu 2.330 muncitori.

De asemenea, crește (comparativ cu martie 2022) activități independente în servicii de cazare (7,6%) și în agenții de turism și operatori de turism (3,4%).

Pe comunități autonome În luna martie 2022 angajare în grupul hotelurilor și călătoriilor agenţii/turoperatori au crescut în toate comunităţile autonome. Comunitatea Valenciană, Andaluzia și orașele autonome Ceuta și Melilla depășesc deja numărul absolut de membri în hoteluri și agenții de turism și operatori de turism în luna martie 910. În cazul Comunității Valenciane, martie s-a încheiat cu 135.135 înregistrări în subsectoarele menționate mai sus (+1.301 mai mare decât în ​​2019 ); Andaluzia, cu 279. 483 (+ plus) și Ceuta și Melilla împreună, cu 3.724 (+ ).

Mai multe informații Consultarea completului raportul lui Turespaña Sursa: Guvernul Spaniei – Turismul își recuperează nivelurile de angajare înainte de pandemie, cu aproape 2,4 milioane de afiliați în martie 190422