Liderul Partidului National Liberal, Crin Antonescu, a declarat intr-un interviu recent acordat publicatiei Gazeta Romaneasca din Italia, ca romanii din strainatate ar trebui sa voteze la alegerile din Romania doar daca platesc cel putin un impozit.

Crin Antonescu preciza ca astfel se poate demonstra un minim interes si o legatura clara cu tara natala. „Ne gandim la un sistem in care, pentru cei care nu traiesc pe teritoriul Romaniei, sa conditionam dreptul la vot de plata a cel putin unui impozit in tara, ca e teren, ca e casa, ca e alt tip de venit impozitat”, a declarat Crin Antonescu intr-un interviu acordat publicatiei romanesti din Italia.

Mai mult, liderul liberal precizeaza ca votul celor din strainatate influenteaza in mod negativ viata celor de acasa, referindu-se la rezultatul ultimelor alegeri prezindetiale, cand Romania il votase pe Geoana presedinte (potrivit sondajelor de la iesirea de la urne), dar voturile din diaspora au rasturnat situatia. „Plec de la exemplul lui 2009, cand alegerea lui Basescu a fost decisa cu voturile celor din strainatate, dar consecintele nu le suporta acestia, ci romanii din tara. Ceea ce nu mi se pare corect”, a mai spus Crin Antonescu, care precizeaza si faptul ca aceasta pozitie nu determina o decizie finala, dar necesita deschiderea unei dezbateri.