Preşedintele guvernului regional şi lider al Partidului Popular Madrid, Esperanza Aguirre, s-a întâlnit recent cu noii cetăţeni ai regiunii, în cadrul unei manifestări organizate la Coslada.

La întâlnire au participat peste 500 de persoane, în mare parte cetăţeni străini, foarte mulţi dintre ei fiind de naţionalitate română, iar din partea popularilor au venit primari din localităţile din apropiere şi liderii populari din Arganda del Rey, Coslada, Mejorada del Campo, Rivas, San Fernando de Henares, Torrejón de Ardoz şi Velilla de San Antonio.

Alături de Esperanza Aguirre s-a aflat şi ministrul regional de Imigraţie, Javier Fernandez Lasquetty, precum şi preşedintele PP Coslada, Raul Lopez. Liderul PP Madrid le-a mulţumit imigranţilor pentru faptul că au ales să trăiască aici şi a remarcat dovada de curaj şi efortul pe care-l fac toţi străinii în dorinţa lor de a-şi construi un viitor mai bun.

Esperanza Aguirre a mulţumit şi pentru faptul că în partid s-au înscris foarte mulţi străini şi a spus că-şi doreşte să se înscrie cât mai mulţi. De asemenea, liderul PP Madrid a criticat politica naţională de imigraţie a guvernului socialist şi a prezentat PP-ul ca fiind un „partid care apără familia, libertatea individuală şi patriotismul sănătos„.

La rândul său, preşedintele PP Coslada, Raúl López le-a mulţumit în special românilor că au ales să trăiască în Coslada şi a precizat ca dacă va redeveni primar va promova înfrăţirea cu multe ale oraşe din România şi din America Latină pentru a a crea noi legături între culturile locuitorilor.

La întâlnirea străinilor cu preşedintele Comunităţii Madrid, Esperanza Aguirre, a luat cuvântul şi Ionela Petre, preşedintele unei asociaţii româneşti şi a mulţumit popularilor pentru sprijinul acordat în vederea suspendării moratoriului impus românilor în primii 2 ani de la intrarea României în UE.